Büyük göç

Uzun tatili ve güzel havaları fırsat bilen 10 milyon vatandaş, bayramda yollara dökülecek. 9 günlük tatilden yaklaşık 1 milyar liralık ulaşım ekonomisi oluşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2011 Güncelleme 25 Ağustos 2011, 00:00
Büyük göç

İÇİNDEKİLER

Türkiye, bu Ramazan Bayramı'nda büyük bir tatil göçüne sahne olacak. Uzun tatili ve güzel havaları fırsat bilenler yollara dökülecek. Bu bayram yaklaşık 10 milyon kişinin tatil ve memleket ziyareti için yer değiştirmesi bekleniyor. Bu büyük göçte yaklaşık 1 milyar liralık bir ulaşım ekonomisi oluşacağı bildirildi. Diğer harcamalarla birlikte bayram tatilinin ekonomik büyüklüğü 2 milyar lirayı aşacak. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan'ın yaz dönemine rastlaması nedeniyle ertelenen tatil programlarının bayramla birlikte yeniden başlayacağını belirterek, "Ramazan Bayramı tatili süresince otobüs firmaları yaklaşık 6 milyon yolcuya hizmet verecek" dedi. Yıldırım, sadece otobüs taşıma işinde yaklaşık 270 milyon liralık bir ulaşım ekonomisinin doğacağını söyledi. Bayram tatili döneminde uçak, tren, gemi ve özel araçlarla da 4 milyon civarında kişinin seyahat etmesi bekleniyor. Böylece bayramda yaklaşık 10 milyon kişinin seyahate çıkacağı hesaplanıyor.

OTELLER DOLU
Turizm sezonunun en yoğun yaşandığı döneme denk gelen 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini Antalya'da geçirmek isteyen yerli turistler ise yer bulmakta zorlanıyor. Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Adnan Özsoy, otellerin yüzde 100 dolu olduğunu belirterek, "Yerli turisti kabul etmeyen oteller var. Kontenjan doldu" dedi.

HER BÜTÇEYE GÖRE TATİL VAR
Ege ve Akdeniz kıyılarında 5 yıldızlı otellerde kişi başı günlük fiyatlar 150 TL'den başlıyor. Daha ekonomik otellerde konaklama 100 liraya kadar düşüyor. Kültür turlarını tercih edenler için de, 3 gece 4 gün Kapadokya turlarının fiyatları 300 ila 350 TL, 5 gece 6 günlük GAP turlarının fiyatları ise 750 ila 800 TL arasında değişiyor.