Türkiye dimdik ayakta

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa'daki risklerin arttığını, doğru kararlarla Türk ekonomisinin dimdik ayakta kalacağını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2011 Güncelleme 14 Temmuz 2011, 00:00
Türkiye dimdik ayakta

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan küresel kriz uyarısı geldi. Babacan, "İtalya ve Yunanistan'daki gelişmeler bizi kaygılandırıyor. Avrupa'daki riskler artıyor, umarım doğru kararlar alırlar, aksi taktirde 2008-2009 gibi sıkıntılı dönem yaşanabilir" dedi.

KURUMLARIMIZ HAZIR
Avrupa'da yaşanan gelişmelere ilişkin ilgili kurumlara 3 ay önce 'her türlü kötü senaryoya hazır olmaları' talimatı verdiklerini belirten Babacan, şöyle konuştu: "Kurumlarımız karşımıza çıkacak kötü senaryolarla ilgili hazırlıklarını yapmış durumdalar. Avrupa'daki ciddi bir sarsıntı, Türkiye'de de hissedilir. Ama önemli olan bunun bir yıkıma sebep olmaması, Türkiye ekonomisinin yine ayakta dimdik durabilmesidir.
Dolayısıyla kurumlara gerekli talimat zamanında verilmiştir. Türkiye buna hazırlıklıdır."

KRİZDE İTALYA SON DEĞİL
EURO Bölgesi'ni son 2 yıldır tehdit eden borç krizinin İtalya ve İspanya'ya yayılacağı endişeleri, küresel piyasaları altüst etti. Euro Bölgesi'ndeki borç krizi halkasına Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'in ardından İtalya ve İspanya'nın da dahil olacağı belirtiliyor. İkinci yardım paketiyle birlikte Yunanistan'ın kurtarma maliyetinin 220 milyar euroya ulaşacağı kaydedilirken; Euro Bölgesi'nin üçüncü büyük ekonomisi İtalya'nın iflası söz konusu olursa bunun maliyetinin 700 milyar euroyu bulabileceği ifade ediliyor.