Ünlüleri giydiriyoruz

Tüm dünyanın dikkatini çeken modacılarımız, parmakla gösteriliyor. Yıldızlardan 'first lady'lere kadar birçok ismi artık Türk modacılar giydiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2011 Güncelleme 10 Temmuz 2011, 00:00
Ünlüleri giydiriyoruz

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin adını yoğun olarak duyurduğu alanların başında tekstil ve moda geliyor. Türk modacılar tasarımlarıyla dünya podyumlarında yer edinirken; Atıl Kutoğlu, Hakan Yıldırım, Erdem Moralıoğlu, Bora Aksu, Rıfat Özbek, Hüseyin Çağlayan, Dice Kayek, Cemil İpekçi gibi modacılar dünyaca ünlü isimleri giydiriyor. Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar, modacılarımızın parmakla gösterildiğini söyleyerek, "10 yıl içinde dünyanın zirvesine çıkacak modacılarımız var ve bunların sayısı giderek artıyor" dedi.

DOĞU, BATI İÇ İÇE
İstanbul'un doğu ve batının harmanosi olduğunu belirten Arar, "Bu, tasarımcılarımıza inanılmaz bir ilham kaynağı. Çoğu modacı da İstanbul'dan beslendiğini söylüyor" diye konuştu. Ünlü modacılarımızdan bazıları ve giydirdiği isimler şöyle: Dice Kayek'in kurucuları Ece ve Ayşe Ege; Uma Thurman, Mathilda May, Audrey Tautou gibi yıldızları giydiriyor. Bora Aksu da, Kristen Dunst, Elizabeth Jagger, Siena Miller, Keira Knightley ve Chiara gibi starların kıyafetlerini tasarlıyor. İngiltere'de iki kez 'yılın tasarımcısı' seçilen Hüseyin Çağlayan'ın tasarımlarını ise Michelle Obama, Jennifer Lopez, Lady Gaga ve Katy Perry gibi isimler tercih ediyor.

LADY GAGA'YA YILDIZLARI YILDIRIM ÇİZGİSİ
ABD'li ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, birçok TV şovuna, modacı Hakan Yıldırım'ın 'Hakaan' adlı markası için tasarladığı kıyafetleri giyerek katıldı. Hakaan markasını tercih eden ünlü isimler arasında Lopez'in yanı sıra Madonna, Cindy Crawford, Emma Watson, Eva Herzigova, Lady Gaga ve Paris Hilton bulunuyor.

KUTOĞLU MODASI
Naomi Campbell'ı giydiren Atıl Kutoğlu, Hollywood yıldızlarının da modacısı. Kutoğlu; Molly Sims, Jessica Alba, Elizabeth Jagger, Karolina Kurkova gibi isimleri giydiriyor.

'FİRST LADY'LERİN MODACISI
İngiltere Prensi William'ın eşi Catherine Middleton, Kanada gezisinde Erdem Moralıoğlu'nun 2 elbisesini giydi. Moralıoğlu, İngiltere Başbakanı'nın eşi Samantha Cameron'ın ve eski Başbakan'ın eşi Sarah Brown'ın da gözdesi. Moralıoğlu, Michele Obama'ya da kıyafet tasarladı.


ÖZLEM KAMER TERCANLI