'Müşteri' kendi markasını seçti

81 ilde yapılan anketle tüketicilerin en memnun oldukları markalar belirlendi. Philips, LG, Bosch, Anadolu Sigorta, MNG Kargo, Toyota, BİM, İş Bankası ve Ziraat Bankası öne çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2011 Güncelleme 29 Mart 2011, 13:59
’Müşteri’ kendi markasını seçti

İÇİNDEKİLER

Türk tüketicisinin en mennun olduğu markalar Philips, LG, Bosch, Anadolu Sigorta, MNG Kargo, Toyota, BİM, İş Bankası, Ziraat Bankası oldu. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve KA Araştırma tarafından yürütülen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde (TMME) 81 ilde 10 bin 812 müşteri görüşmesi ile anket yapıldı. Buna göre 2010 yılının son üç ayında televizyon, beyaz eşya, sigorta, ulusal kargo dağıtımı, binek otomobil, zincir marketler, bireysel bankacılık ve aracı kurumlar sektörleri ölçüldü. Aracı kurumlar, sigorta ve televizyon sektörlerinde müşteri memnuniyeti artarken; kargo ve bireysel bankacılık sektörlerinde memnuniyet azaldı.

Beyaz eşya, binek otomobil ve zincir marketler sektörlerinde ise müşteri memnuniyeti bir önceki sene ile aynı seviyeyi korudu.
Buna göre; televizyon sektöründe Philips ve LG, beyaz eşya sektöründe Bosch, sağlık sigortası/kasko sektöründe Anadolu Sigorta, ulusal kargo dağıtımı sektöründe MNG Kargo, binek otomobil sektöründe Toyota, zincir marketler sektöründe BİM, bireysel bankacılık sektöründe (özel bankalarda) İş Bankası, (kamu bankalarında) Ziraat Bankası rakiplerini geride bırakarak müşteri memnuniyetinde lider oldular.