Faize ayar sinyali

Kredi kartı faizinin neredeyse 2 katına ulaşan ek hesap faizleri ve bankaların çeşitli adlar altında aldığı ücretler konusunda çalışma başlatıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2011 Güncelleme 21 Mart 2011, 00:00
Faize ayar sinyali

İÇİNDEKİLER

Pek çok işlem ve hizmetten yüklü miktarda para alan bankaların bu uygulamalarına karşı yeni bir çalışma başlatılıyor. Kredi kartı faizinin yaklaşık 2 katına ulaşan kredili mevduat hesabı faizleri ve hesap işletim ücretleri mercek altına alındı.

Bir soru önergesini yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bu konularda tüketicilerden gelen şikayetler üzerine çalışma yaptıklarını açıkladı. Bakan Babacan, gerek kredili mevduat hesapları veya benzer isimler altında açılan hesapların faizleri, gerekse hesap işletim ücretleri ve benzer adlar altında tahsil edilen ücretlerle ilgili olarak Merkez Bankası'na ulaşan şikayetleri, BDDK ve Sanayi Bakanlığı ile değerlendirdiklerini, karşılıklı çalışma yürütüldüğünü söyledi.

YÜKSEK FAİZ UYGULANIYOR
Babacan, kredili mevduat hesapları ve benzer adlar altında açılan hesapların faiz oranları konusunda gelen şikayetlerle ilgili şöyle konuştu: "Merkez Bankası'na, kredi kartı ve tüketici kredisi faizlerinin düştüğü ortamda bu hesaplara yüksek faiz oranlarının uygulandığı iletilmektedir."

KREDİLİ MEVDUAT HESABI NEDİR?
Bana hesabında para kalmadığında kullanılabilen, bankanın sunduğu belli bir limitteki para.