Rekabet çarptı

Rekabet Kurulu, Kazancı kardeşler için verdiği 'Trakya, Gediz ve Boğaziçi dağıtım bölgelerinden birini bırakın' kararından sonra dün de AYEDAŞ'ı veto etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2011 Güncelleme 09 Mart 2011, 13:52
Rekabet çarptı

İÇİNDEKİLER

Rekabet Kurulu'ndan, elektrik dağıtım ihalelerinde fırtına estirerek 7 milyar dolar veren 'Çılgın Mehmetler'e bir veto daha geldi. Kurul, Aksa şirketinden ayrılarak Mehmet Emin Karamehmet ile elektrik dağıtım ihalelerine katılan Mehmet Kazancı'nın, son kazandığı İstanbul Anadolu Yakası elektrik dağıtım ihalesini de alamayacağını kararlaştırdı.

İKİNCİ ŞİRKETE KALABİLİR

Kurul, Aralık'ta Mehmet Kazancı'ya "Halen Aksa'da yüzde 5 hissen var. İhalelerin hepsini alırsan kardeşinle hakim durum oluşturabilirsin" diyerek, Cemil ve Mehmet Kazancı için 'Trakya veya Boğaziçi ve Gediz elektrik dağıtım bölgelerinden birini bırakın' kararı vermişti. Rekabet Kurulu, dün verdiği kararda önceki kararına atıf yaparak, "Mehmet Kazancı'nın ortak olduğu şirket MMEKA, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi (AYEDAŞ) alırsa hakim durum oluşturur" dedi. Böylece MMEKA'nın AYEDAŞ'ı almasına da engel oldu. Oluşan tabloda AYEDAŞ'ta ihalenin 1 milyar 812 milyon dolarla ikinci olan Yıldızlar SSS'e kalması olası görünüyor.