Yeşil kartlılara öncelik!

Yeni yılda İŞKUR yeşil kart sahiplerinin işe yerleştirilmesine öncelik verilecek...

Giriş Tarihi 27 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 27 Aralık 2010, 11:12
Yeşil kartlılara öncelik!

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, İŞKUR'un yeni yılda yeşil kart sahiplerinin işe yerleştirilmesine öncelik vereceğini belirterek, bilgi işlem altyapısında yoksulluk yardımı alanları öncelikli sıraya alacak düzenlemeler yaptıklarını bildirdi.

Biçerli, TBMM'de görüşülen yasa tasarısı içinde, yeşil kartlıların çalışmaları halinde "kartlarının askıya alınmasını sağlayacak" düzenlemenin bulunduğunu hatırlattı. Yeşil kart sahiplerine İŞKUR aracılığı ile üç kez iş teklifi yapılmasını ve bu işleri kabul etmeyenlerin kartlarının iptal edilmesini içeren çalışma içinde olduklarını belirten Biçerli, bu konuda teknik alt yapıdaki eksikliklerin giderilmesi için hızla çalıştıklarını söyledi.

Nisan ayında imzalanan "Yoksulluk İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi" protokolü kapsamında, çalışabilir durumdaki yoksulluk yardımı almak isteyen kişilerin veya ailesindeki bireylerin otomatik olarak İŞKUR'a kayıtlarının yapıldığını ifade eden Biçerli, bu kişilerin, iş danışmaları aracılığıyla yakın zamanda işe yönlendirileceğini bildirdi. Nisan ayıdan itibaren 6 bin yeşil kartlının kaydının sisteme aktarıldığını belirten Biçerli, "Sistemde bir takım teknik sıkıntılarımız oluştu. Arkadaşlarımız bunu hazırlamaya çalışıyorlar. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde kime kaç defa iş teklif edildi, hangi gerekçeyle bu iş teklifi reddedildi gibi verileri net bir şekilde bilgisayar ortamında görüyor olacağız" dedi.

İŞKUR'un yeşil kart sahiplerinin işe yerleştirilmesine öncelik vereceğini bildiren Biçerli, "Bilgi işlem altyapısında yoksulluk yardımı alanları öncelikli sıraya alacak düzenlemeler yapıyoruz. Burada hükümetin istediği şey; çalışabilir kişilerin mümkün mertebe, süratle iş piyasasına entegre edebilmek. Ve bunları yardıma bağımlı olmaktan çıkarabilmek, bence çok doğru ve mantıklı" diye konuştu. İhtiyacı olan yeşil kart sahiplerinin mesleki eğitim kurslarına yönlendirilmesine de öncelik tanıyacaklarını belirten Biçerli, İşsizlik ödeneği alan kişilerin biran önce işe kavuşmalarının da yeni yılda hedefleri olacağını vurguladı.