2011 yılı bütçesi genel kurulda

MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Türkiye'nin çok ciddi bir sıcak para sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu ileri sürdü.

Giriş Tarihi 22 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 22 Aralık 2010, 12:59
2011 yılı bütçesi genel kurulda

İÇİNDEKİLER

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin, sadece borçların faizlerinin ödenmesi için ülkenin varlıklarının haraç mezat satıldığını öne sürerek, ''Özelleştirme uygulamaları, Oferleştirme (İsrailli Ofer Firması), Albayraklaştırma ve Tayyipleştirme olarak geri döndü'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi, Kamu İhale Kurumu ve Gelir Bütçesi üzerinde grubu adına söz alan MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Türkiye'nin çok ciddi bir sıcak para sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu ileri sürdü. Yatırımcılar tarafından sıcak paranın çekilmesi durumunda, ''el elde, baş başta'' kalınacağını savunan Kumcuoğlu, ihracatın, büyük finansman açıkları verilerek artırıldığını ifade etti.

Üretim ve istihdam yaratmayan yatırımın sağlıklı olmadığını belirten Kumcuoğlu, pamuk, buğday üretiminde ekim alanlarının daraldığını, buna bağlı olarak verimin düştüğünü söyledi. Sanayide durumun çok kötü olduğunu savunan Kumcuoğlu, ''Demiri eritmek, yuvarlamak üretimi artırmak değildir. Öyle söylüyorsunuz. Erbakan Hoca duymasın, 'Vah benim çömezlerim ne halde' diye üzülmesin'' şeklinde konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili Ümit Şafak, vergisini düzenli ödeyen mükelleflerle zaman zaman getirilen aflarla haksızlık edildiğini öne sürdü. Şafak, 2002 yılına göre vatandaşların benzini daha pahalı kullandığını savunarak, 2007 yılından bu yana kapanan işyeri sayısındaki hızlı artışa dikkati çekti. Yabancı sermayeli alışveriş merkezlerinin esnafın sonunu hazırladığını ifade eden Şafak, ''AK Parti iktidarı bile bile esnafı yabancı sermayeye boğdurmaktadır'' dedi. İşsizlik ödeneği ve kömür yardımı alan vatandaşların sayısının giderek arttığını belirten Şafak, bunun ekonominin bozulmasının önemli bir göstergesi olduğunu savundu.

''BÜYÜME MASALLARI ANLATILIYOR''

MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin ise partisinin, çalışanların mağdur edilmediği bir özelleştirme politikasını her zaman desteklediğini söyledi. AK Parti iktidarı döneminde özelleştirmenin, ''devletin malı haraç mezat satılsın'' şeklinde algılandığını ve günübirlik politikalarla yapıldığını öne süren Çirkin, ''Özelleştirme sonucunda çalışanlar 4C statüsünde köleliğe itilmekte, karşı çıkanlar gazlı coplu muameleye tabi tutulmaktadır. Tıpkı Tekel işçileri gibi. Özelleştirmeler karşılığında üretim, istihdam, yatırım olmamıştır. Sadece borçların faizlerinin ödenmesi için ülkenin varlıkları haraç mezat satılmıştır. Özelleştirme uygulamaları, Oferleştirme, Albayraklaştırma ve Tayyipleştirme olarak geri döndü. Bunların hesabını sormak için gün sayıyoruz'' diye konuştu.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, verginin ekonominin aynası olduğunu belirterek, AK Parti hükümetinin ekonomideki sorunların üstesinden gelemediğini öne sürdü. ''Hükümetin ekonomik politikalarının, ülkeyi üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan bir ortama sürüklediğini'' ifade eden Akçay, halen esaslı bir sanayi politikası oluşturulamadığını söyledi. Akçay, ''AK Parti Hükümeti tarafından sürekli olarak halka büyüme masalları anlatılmaktadır'' dedi ve halka yansımayan, kağıt üzerinde kalan sanal bir büyümenin söz konusu olduğunu söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Harun Öztürk de hükümetin belirlediği ekonomik hedeflerin önemli bir bölümünün gerçekleşmediğini, vergi affı uygulamasını gerektirmeyecek bir ortam oluşturulamadığını ve af beklentilerini engelleyecek düzenlemelerin yapılamadığını ifade eden Öztürk, yanlış uygulamalarla vergide af beklentilerinin sürekli hale getirildiğini söyledi. Öztürk, hükümetin, küresel ekonomik krize doğru teşhisler koyamadığı için vatandaşların borç batağı içerisinde olduğunu öne sürdü.