Erbabından balık pişirme tavsiyeleri

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2010 Güncelleme 03 Kasım 2010, 09:39
Erbabından balık pişirme tavsiyeleri

İÇİNDEKİLER

Kurduğu balık lokantası zinciriyle ismini duyuran Fevzi Çimşit, balığın pişirilmesinin püf noktalarını anlattı:
Izgara yapılacak balığı kayık tabağa koyup üstüne zeytinyağı dökün. Balıklar büyükse iki yanına bıçakla çizikler atın.
Balıkları orta ateşte pişirin. Kömür ateşi alevli olursa, balığın kuruyup yanmasına, tat ve lezzetinin de kaybolmasına neden olur.
Izgara yapılacak balığı asla unlamayın.
Balığı kızartırken yağın kızgın olmasına dikkat edin.
İyi kızartmanın rengi altın sarısı olmalı.