Altın için müthiş kehanet!

Altın fiyatları daha da yükselecek mi? İşte ünlü yatırımcının tahmini...

Giriş Tarihi 05 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 08 Ekim 2010, 11:29
Altın için müthiş kehanet!

İÇİNDEKİLER

Ünlü ekonomist Jim Rogers'tan rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarına yönelik yeni bir kehanet daha: Altının onsu 2.000 doları görür

Jim Rogers, altın fiyatlarındaki rallinin süreceğini ve altının onsunun önümüzdeki 10 yıl içinde 2.000 doları görebileceğini söyledi.

CNBC'de konuşan Rogers, altının, ABD ekonomisinin tekrar canlanmasına bağlı olmaksızın emtialardaki artıştan yararlanacağını söyleyerek, "altın önümüzdeki 10 yılda çok yukarılara gidecek. Bir süre yavaşlayabilir, çünkü geçtiğimiz birkaç hafta içinde çok hızlı arttı. Altın çok yükselecek. Enflasyona göre düzeltilince altının şu anda 2000 dolar olması lazım. Ben 10 yıl içinde 2000 dolar olacak dediğim zaman dünyanın şu andaki durumu içinde bu çok dramatik bir söylem gibi algılanmamalı. Bu bir gerçek," dedi.

Rogers, altın fiyatlarının artmasının temel nedeni olarak, Fed'in Fed başkanı Ben Bernanke'nin ve Hazine Bakanı Tim Geithner ve diğer hükümet yetkililerinin başarısız olarak nitelediği politikalarını gösterdi ve onların ekonomiyi desteklemek için attıkları adımların durumu daha da kötü hale getirdiğini öne sürdü.

Rogers, "eğer dünya ekonomisi iyiye giderse ben emtiadan para kazanacağım, eğer dünya ekonomisi iyiye gitmezse ben yine para kazanacağım çünkü Fed para basacak" dedi.

Rogers ayrıca gümüşün, altından daha iyi bir yatırım olabileceğini, çünkü altın geçtiğimiz haftalarda rekorlar kırarken, gümüşün tarihi zirvesini henüz yakalayamadığını, gıdada ise pirinci iyi bir yatırım olarak göründüğünü söyledi.