Yurt dışına para kaçıran yanacak

Maliye Bakanlığı yurt dışına kaçırılan paraların peşinde. Birçok ülkeden sonra İsviçre ile yarın Bilgi Değişimi Anlaşması imzalanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2010 Güncelleme 17 Haziran 2010, 00:00
Yurt dışına para kaçıran yanacak

İÇİNDEKİLER

Türkiye, dışarıya kaçırılan parada çemberi daraltıyor. Maliye Bakanlığı, yurt dışına çıkarılan paraların takibine imkan veren bilgi değişimi anlaşmalarını yangınlaştırıyor. Bu kapsamda Maliye, gizli hesapların en fazla yöneldiği ülkelerden biri olan Lüksemburg'dan sonra yarın İsviçre ile de Bilgi Değişimi Anlaşması imzalayacak. Anlaşmayla Türkiye ve İsviçre, karşılıklı bilgi değişimini uygulamaya koyacak. Türkiye, bu ülkeden 5 yıl geriye dönük olarak bankalarındaki Türkler'e ait hesaplarla ilgili bilgi isteyecek. Bu hesaplarda bulunan paraların kaynakları araştırılacak ve vergisi ödenmemişse hesap sorulacak. Bundan sonra Türkiye'den vergi ödemeden bu ülkelere para kaçırmaya çalışanlar da anında tespit edilerek gerekli cezaya çarptırılacak. Anlaşmayla gayrimenkul gelirleri bulunduğu devlette vergilendirilecek. Edinilen bilgiye göre Maliye, çeşitli ülkelerle de Bilgi Değişimi Anlaşması imzalanması çalışmalarını sürdürüyor.

Adalar mercek altında
Maliye, vergi cenneti olarak bilinen ada ülkelerini de takibe aldı. Bahamalar, Virgin Adaları, Cayman Adaları, Jersey, Bermuda Man Adası ile bu yıl anlaşma yapılacak.