Emekliye her yıl 700 lira ikramiye

9 milyon emekliye müjde... Memurlardan sonra emeklilere de maaş promosyonu ödenmesinin yolu açıldı. Emekliler yılda 1 kez 300-700 lira arası ekstra para alacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2010 Güncelleme 09 Haziran 2010, 09:40
Emekliye her yıl 700 lira ikramiye

İÇİNDEKİLER

Emekliler dikkat! 9 milyon emekliye maaş promosyonu müjdesi geldi. Birkaç yıldan bu yana kamu görevlilerine ve memurlara bankalar tarafından ödenen maaş promosyonu artık emeklilere de verilecek.

Yılda bir kez ödenecek maaş promosyonunun en az 300, en yüksek de 700 lira arası olması bekleniyor.
Geçtiğimiz hafta Emekli Bir-Sen heyetini kabul eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, promosyon talebini yerinde bularak yetkililere talimat verdi.

Talimata göre, emeklilerin maaşlarının yatırıldığı bankaların ödediği maaş promosyonunun yüzde 70'i emekliye, yüzde 30'u ise Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kalacak. Öte yandan SGK, bankalarla maaş ödemeleri konusunda yeni bir anlaşma yapmak için önümüzdeki günlerde masaya oturacak. SGK, 2010 yılında yapacağı maaş ödemesi için belli oranda promosyon talep edecek. Bu talep bütün emekliler için tek oran olabileceği gibi; SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için ayrı ayrı olabilecek. Çok sayıda bankanın maaş ödemesi karşılığında emekliye promosyon vermeye hazır olduğu bu nedenle teknik detayların kısa sürede tamamlanmasının beklendiği belirtildi.