4 bin TL maaşla 5 bin masör aranıyor

Masaj yaptırmak isteyenlerin sayısındaki patlama masaj uzmanlığını da gözde meslek haline getirdi! 2-4 bin lira maaşla çalışacak 5 bin elemana ihtiyaç var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2010 Güncelleme 17 Mayıs 2010, 10:28
4 bin TL maaşla 5 bin masör aranıyor

İÇİNDEKİLER

Son dönemin modası SPA merkezleri, masaj uzmanlığını kârlı bir meslek haline getirdi. Eskiden birkaç işletmede ve hamamda istihdam edilen masaj uzmanları şimdilerde otel, SPA merkezleri ve hastanelerin vazgeçilmez elemanları arasına girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Türkiye Masaj Enstitüsü'nün Genel Müdürü Sertaç Ak, sektörde 5 bin kalifiye masaj uzmanı açığı olduğunu belirterek, mezun olanların ise 2 ila 4 bin TL arasında maaşla hemen işe başladıklarını söyledi.

Masaj uzmanlığının yeni dönemin altın meslekleri arasında yer aldığını kaydeden Ak, şöyle konuştu: "Mezunlar kurs bitmeden işlerini buluyorlar. Her gün en az 2 işletme arayarak yeni kayıt yaptıran öğrencileri işe almak için sıraya giriyor.

Bugüne kadar 4 binden fazla mezun verdik, artan talebe yetişmekte zorlanıyoruz."Eğitim süresinin 2 ila 4 ay arasında değiştiğini, 3 zamanlı kurs verdiklerini anlatan Ak, "Gündüz, akşam ve hafta sonu kurslarımız var. Kişiler kendilerine uygun olanı seçiyor.

Kurs ücreti ise bin 500 TL ile 4 bin TL arasında değişiyor" dedi. Eğitim programını sonunda kursiyerlere yeterlilik belgesi verdiklerini ifade eden Ak, "Eğitimini tamamlayanlar dünyanın her yerinde resmi olarak çalışma hakkına sahip oluyor" dedi.

Bin TL yatırımla salon açabilirsiniz

Kursiyerlerin akademik ve uygulama eğitimleri aldığını anlatan Sertaç Ak, "Öğrenciler tıp öğrencisi gibi insan anatomisini tanıyor. Masajın tüm ayrıntılarını uygulayarak yetişiyor. 18 yaşından 72 yaşına kadar öğrencimiz var" dedi. Bazı mezunların kendi işini kurduğunu söyleyen Ak, "Aylık bin TL yatırımla salon açılıyor" diye konuştu.