Yeni ipekyolu medya olacak

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi Li Cangchun, İstanbul'da medya mensuplarıyla buluştu. Cangchun, "Eski İpekyolu'nun yerini bugün medya aldı" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2010 Güncelleme 16 Nisan 2010, 00:53
Yeni ipekyolu medya olacak

İÇİNDEKİLER

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi Li Cangchun, Türkiye ile Çin arasındaki basın ve medya ilişkilerini geliştirmek için İstanbul'da Türk medya mensupları ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le bir araya geldi. Yüzyıllar önce Türkiye ve Çin arasındaki ilişkiyi kuran İpekyolu'nun yerini bugün basın ve medyanın alması gerektiğini söyleyen Cangchun, Çelik ile birlikte Çin uluslararası radyosunun Türkçe yayını için kurulan internet portalının açılışını yaptı. Li Cangchun, Türkiye ile yüzyıllar öncesine dayanan dostane ilişkileri geliştirmek için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın davetiyle Türkiye'ye geldiğini ve çok memnun kaldığını belirtti. Cangchun, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için basına büyük görev düştüğünü kaydetti. Türk medya kuruluşlarının Çin'de daimi temsilcilikler kurmasını ve tanıtıcı haberler yapılmasını isteyen Cangchun, "Dünya ekonomisindeki krizlere ve rekabete karşı iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda hareket etmesi gerekir" dedi. Basın toplantısı sonrası Li Cangchun ve Hüseyin Çelik aynı anda düğmeye basarak Türkçe yayın yapan Çin Uluslararası Radyosu'nun internet portalının açılışını yaptı. Bilişim çağında yeni İpekyolu'nun basın kuruluşları olacağını vurgulayan Cangchun, Türk halkının yüzyıllar önce komşu olduğu Çin halkını daha yakından tanımasını diledi.

Çelik: Turizm canlanmalı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Li Cangchun'a iki ülke arasında süregelen dostluğu ve ekonomik ilişkileri pekiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı 70 bin, bu sayıyı az buluyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün Çin ziyareti sonrası THY'nin Çin seferlerini artırdığına dikkat çeken Çelik, "Bu tip ziyaretler önemli antlaşmalara imza atılması nedeniyle çok önemli, artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.