Hem evdeyiz hem işte

Kadınların iş dünyasında yükselişini değerlendiren Sema Güral, 'Kadınlar hem evde hem de işte aynı anda başarılı olabileceklerini gösterdi' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2010 Güncelleme 28 Mart 2010, 01:17
Hem evdeyiz hem işte

İÇİNDEKİLER

Son dönemde iş dünyasında kadının adından daha fazla söz edilir oldu. Kadınlar artık erkeklerin tahtını sallamaya, büyük şirketlerde üst düzey yönetici konumuna gelmeye başladı. Başarı merdivenlerini hızla tırmanan kadınlardan biri de Kütahya Porselen'in Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli. Sema Güral ile kadınların iş dünyasındaki yükselişini konuştuk. Kendi işyerlerinde çalışan beyaz yakalıların yüzde 51'inin kadınlardan oluştuğunu söyleyen Güral, kadınların atağa geçmesinin sebebini şu sözlerle özetledi: "Kadınlar evlerine olduğu kadar işlerine de sadık. Doğum yapıp geldiklerinde bile kaldıkları yerden işi kavrayabiliyorlar. Hem ev, hem çocuk, hem de kariyerlerinde başarılı olduklarını keşfetmiş durumdalar." Eskiden hep erkeklerin babalarının işlerini sürdürdüğünü, ama artık bu durumun değiştiğini hatırlatan Güral, "Halbuki bizler de fabrikalarda atölyelerde büyüyoruz. Biz de işin mutfağından geliyoruz. Bu yüzden erkekler gibi başarılı oluyoruz" diye konuştu.

Kariyer de yaparız çocuk da!
2 çocuk annesi olan Sema Güral, kadınların erkeklerden farkını, 'pek çok şeyi aynı anda planlayıp uygulayabilmeleri' olarak özetledi. Güral, "Bir yandan işini yöneten kadın aynı anda evdeki çocuğunun programını, ne yiyip içeceğini de organize ediyor. Okuldaki çocuğu düşünüyor. Kadın çalışsa da, patron olsa da evdeki sorumluluğu sürüyor" dedi. Sema Güral, kendisi için en büyük zorluğun çocuklarıyla daha fazla vakit geçirememek olduğunu sözlerine ekledi.


VİZE KALKTI TURİZM CANLANDI

SU BORCUNA AF

FUTBOL KARARDI

KOMŞU ADA DEĞİL, GEMİ SATIYOR