115 yılda üç asır birden gördü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2009 Güncelleme 12 Kasım 2009, 17:16

İÇİNDEKİLER

115 yıllık ömrü ile tam üç asırda birden hayatta kalan Yeni Asır Gazetesi tarihe damgasını vurdu. 115'inci yaşını kutlayan Ege'nin efsane gazetesi Yeni Asır, özel bir ek de hazırladı.

1895'teki ilk sayılardan örneklerin de yer aldığı ekte, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal gibi isimlerin görüşlerine yer verildi. Özel sayıya bir makale yazan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise Yeni Asır'ı Türkiye'nin en büyük değerlerinden biri olarak niteledi. Çalık, özetle şunları belirtti:

'GERÇEK BİR ULUSAL DEĞER'

Ahmet ÇalıkAhmet Çalık"Şunu açık yüreklilik ile belirtmek isterim ki; diğer sektörlerimizde olduğu gibi medya sektöründe de yer almak, farklı projeler geliştirmek, bir o kadar keyifli ve heyecanlı. Çünkü ticaretin ötesinde, ülkemin değerlerini başımın üstünde taşımanın verdiği şevk ve heyecanı anlatmak mümkün değil. Bana bu şevk ve heyecanı yaşatan, kuşkusuz, ülkemizin en büyük değerlerinden biri olan Yeni Asır'dır... Yeni Asır'ımızdır... 115 yıllık koca bir tarihtir... Geçen yıl Yeni Asır'da çalışan personelimizle sohbet ederken, Yeni Asır'ın 'gurubumuzun yüzük taşı' olduğunu ifade etmiştim. Çünkü Yeni Asır Gazetesi'ni hiçbir zaman bir işletme olarak görmedim. Yeni Asır, bu ülkenin en büyük değerlerinden biridir. Yeni Asır, Türkiye tarihinin bir parçasıdır ve bir asırdan eski, tam 115 yıllık tarih, Yeni Asır'ı gerçek bir ulusal değer yapmıştır. Bu ulusal değer, en basit anlatımıyla, güvendir, istikrardır. Yeni Asır'ın değişimci ve yenilikçi ruhu ülkemizin diğer bütün sektörlerine örnek olacak niteliktedir. Arzum odur ki; adeta bir gazetecilik okulu gibi, genç gazetecilerin yetiştiği ve çok değerli kalemler olarak Türk basın tarihinde yerlerini aldığı Yeni Asır, Türk basınının gurur verici bir müessesesi olarak asırlar boyu yaşamaya devam etsin."

Serhat AlbayrakSerhat Albayrak

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak ise şunları söyledi: "Yeni Asır'da önemli değişiklikler yaptık. Türk kadınının başarısı ve buna inancımız burada da hayat buldu. Nurcan Akad'dan sonra Şebnem Bursalı, Türkiye'de ikinci kadın genel yayın yönetmeni oldu. Bu taze kan ile Yeni Asır 20 yıldır ilk defa tirajını 80 binler seviyelerine kadar çıkardı."