Matematik terletti

Öğrenciler LYS'nin matematik sınavını çok zor buldu. Uzmanlar ise iki sorunun hatalı olduğunu belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2013 Güncelleme 17 Haziran 2013, 01:48
Matematik terletti

İÇİNDEKİLER

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nın ikinci ayağı olan LYS-1 matematik sınavı dün gerçekleşti. Sınava giren 646 bin 186 öğrenci içerde sorular karşısında ter dökerken, çocuklarının iyi bir sonuçla çıkmasını bekleyen aileler ise dua etti. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nın LYS-1 matematik oturumu sabah saat 10.00'da başladı. LYS-5 Yabancı Dil Sınavı ise öğleden sonra saat 14.30'da gerçekleşti.

TAM YAPAN ÇIKMAZ
Sınavın bitmesinin ardından soruları değerlendiren uzmanları matematik sınavının çok zor olduğunu açıkladılar. Uzmanlar matematik testinde, 12 ve 18'inci soruların hatalı olduğunu belirtti. "Bu sorular iptal edilmeli" yorumunu yapan uzmanlar soruların çok zor olduğunu ve bütün soruları doğru cevaplayan öğrencinin çıkmasının düşük bir ihtimal olduğunu belirttiler.

HAFTAYA DEVAM
LYS'ler önümüzdeki hafta sonu da devam edecek. 22 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı, 23 Haziran Pazar günü saat 10.00'da ise Edebiyat-Coğrafya (LYS- 3) sınavı yapılacak.

VALİ SAĞ OLSUN
Amasya'da gireceği Lisans Yerleştirme Sınavı öncesi nüfus cüzdanını kaybeden öğrencinin imdadına Amasya Valisi Celil Öz yetişti. Olayı ailesine anlatan Eren Taş'ın durumu, tanıdıkları kanalıyla valiye iletildi. Vali Öz'ün talimatıyla vilayet binasına gelen nüfus müdürlüğü yetkilileri kendilerini telaşla bekleyen öğrenciye kısa süren işlemlerin ardından yeni nüfus cüzdanını verdiler. Çanakkale'de sınava giren Gaye Nizam'ın ise başına, sınav başlamadan önce tavandan kopan alçı parçaları düştü. Başından yaralanan Nizam, LYS'ye giremedi.