Sorular kolay çıktı

Lisans Yerleştirme Sınavı'nın Sosyal Bilimler bölümü dün yapıldı. 350 bin öğrencinin girdiği sınav kolay bulundu. Bugün ise matematik ve yabancı dil sınavları gerçekleşecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2013 Güncelleme 15 Haziran 2013, 20:17
Sorular kolay çıktı

İÇİNDEKİLER

Üniversite okumak isteyen gençlerin katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) dün gerçekleşti. Sınava 349 bin 721 aday katıldı. Tek oturumda uygulanan sınav, 135 dakika sürdü. Adaylara 90 sorunun yöneltildiği sınavda, tarih, coğrafya-2 ve felsefe testleri yer aldı. Bugün ise adaylar saat 10.00'da LYS-1 Matematik Sınavı, saat 14.30'da ise LYS-5 Yabancı Dil Sınavına girecekler. Sınavın ardından soruları değerlendiren uzmanlar, genel olarak testlerin kolay olduğunu söylediler. Tarih sorularının önceki senelere göre zor olduğunu, tam yapan öğrencilerin sınavda başarılı olacağını açıkladılar. Coğrafya testinin kısa ve kolay yorumlanabilir nitelikte olduğunu belirten uzmanlar, felsefe grubunun da geçen seneye göre daha kolay olduğunu ifade ettiler.

ÖSYM' DEN SÜRPRİZ VAR
Bu arada ÖSYM Başkanı Ali Demir yaptığı açıklamada "Sonuçları en kısa zamanda açıklamak için her türlü hazırlığı yaptık. Şu anda tarih vermek mümkün değil. Bütün evrakın gelmesi, taranması ve okunması bir zaman alacaktır ancak hedeflediğimiz çok güzel bir sürprizimiz olacak" diye konuştu.

SON ANDA YETİŞTİ
LYS'ye Ege Üniversitesi'nde giren Teoman Erdemir kimliğinin olmadığını fark etti. Sınava 15 dakika kaldığını ve ne yapacağını şaşıran öğrenciye yardım için oradaki veliler, çocuğun ailesini aradı. Son anda taksiyle gelen annesinin elinden kimliği alıp okula yönelen Erdemir'e vatandaşra "Koş, çabuk ol, vakit doluyor" diyerek alkışlarla eşlik etti.

BİR YILINI ÇALDILAR
Saat 10.00'da başlayan LYS'de sınava giriş saatinden bir dakika sonra içeri girmek isteyen Çağla Doğan isimli öğrenci sınava alınmadı. Çağla Doğan, "Kolyemi, bilekliğimi çıkartırken vakit kaybettim. Kağıdıma bakıp karşı binaya gönderdiler. Gittim ama almadılar. Halbuki gördüler karşı binada vakit kaybettiğimi. Tutanak tutacağım. 1 dakika geç kaldım içeriye almadılar ama benden 10 dakika sonra geleni sınava aldılar" diye konuştu.

VELİLER DUADA
Öğrenciler, LYS'de ter dökerken, okul önünde bekleyen aileler de evlatlarının streslerine ortak oldu. Sınav saatinin başlamasıyla öğrenciler içeride ter dökerken, ebeveynler de okulların bahçesinde çocuklarının başarısı için dua etti. Kimi aileler Kur'an ve dua kitabı okudu, kimi aileler ise gazete okudu.