Veli isyanı büyüyor

TAKVİM kimsenin yazamadığı özel okul vurgununu günlerdir manşetine taşıdı. Para çarkına isyan eden veliler telefona sarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2013 Güncelleme 07 Nisan 2013, 02:15
Veli isyanı büyüyor

İÇİNDEKİLER

Özel okul, dershane ve üniversite üçgenindeki para çarkıyla ilgili haberlerimize vatandaşlardan büyük destek geliyor. Günlerdir süren haberlerimizden sonra telefonlarımızı kilitleyen vatandaşlar Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bu para tuzaklarına el koymasını istiyor:

BAŞARILARI ORTADA
"Her yıl 50 bin liraya yakın parayı sorgusuz özel okul sahibine veriyorum. Karşılığında çocuğum hiçbir şey öğrenemiyor. Tamamen göz boyama. İşte YGS sonuçları ortada. Hiçbir özel okulun ya da dershanenin başarısı var mı?" (Neşe S.)

DERSHANE A.Ş.
"Çocuklarımızı daha iyi öğrensinler diye özel okula gönderiyoruz. Ama nedense hemen dershaneye yönlendiriliyor. Dershanelerde ders konuşan yok. Kapıdan girer girmez parayı konuşuyorlar. Adeta birer dershane A.Ş. olmuşlar" (Salih B)

HER GÜN ARIYORLAR
"Çocuğumu bir dershanenin deneme sınavına sokmuştum. Telefonumu aldılar. Oradan aramayan öğretmen kalmadı. Hepsi de çocuğukla ilgili gibi davranıyor. Ama en az isteyen 3 bin lira diyor." (Ali K.)

EKSTRASI FAZLA
"Çocuklarımız için özel okullar onca parayı alıyor. Bu yetmiyor, bizi kendilerinin belirlediği mağazalardan kıyafet almaya zorluyorlar. 20 liralık tişörtler orada 200-300 liraya satılıyor. Kitap ve kırtasiye de aynı durumda. Bunları denetleyecek bir kurum yok mu?" (Sefer Y.)

DENETİM YAPILSIN
"Milli Eğitim Bakanlığı mutlaka bu okulların eğitim durumlarını denetliyordur. Peki velilerden kaç lira alıyorlar, karşılığında ne veriyorlar bilen var mı? Aldıkları paranın bir ölçüsü var mı? Okulların fiyatları nelere göre belirleniyor?" (Hatice S.)



Özlem Kamer TERCANLI