İTÜ mezunları boş durmuyor

Türkiye'nin en gözde üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi, mezunları ile de adından söz ettiriyor. İTÜ mezunları bir araya gelerek ses getiren projelere imza atıyorlar.

Giriş Tarihi 09 Şubat 2013, 11:58 Güncelleme 28 Ekim 2014, 15:51
İTÜ mezunları boş durmuyor

İÇİNDEKİLER

Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Cengiz Gülenler, "Gaziantep'te 350 civarında İTÜ mezunu bulunmaktadır. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi şehrimizde de bu mezunların hep iyi konumlarda olduğuna, iyi işlere imza attıklarına şahit olmaktayız." dedi.

İTÜ'den mezun olanlar, mezun olduktan sonra da projelere imza atmak için kolları sıvıyor. Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde bulunan İTÜ mezunları bir araya gelerek mezun dernekleri oluşturarak birlikteliklerini pekiştiriyorlar. Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Cengiz Gülenler, Gaziantep'te 350 civarında İTÜ mezunu bulunduğunu dile getirerek, amaçlarının sadece bir arada toplanmak değil, ülkemiz için, bulunduğumuz bölge için neler yapabiliriz, diyerek proje üretiyoruz, dedi. Gülenler, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi G.Antep'de de mezunların hep iyi konumlarda olduğuna, iyi işlere imza attıklarına şahit olduklarını dile getirdi. İTÜ mezunları hayata bir sıfır önde başlıyorlar dersek abartı olmaz, diyen Gülenler, "Eğer İTÜ'lü iseniz meslekte iyi olduğunuz ve güvenilirliğiniz konusunda bir şüphe yoktur, piyasada bu böyledir. Genelde önemli projelere İTÜ 'lüler imza atmıştır hep. Bir İTÜ mezunu olarak bunları bilmek, şahit olmak gurur verdiği kadar motivasyon nedeni de olmaktadır" açıklamasını yaptı.

ÇEVRESEL SORUNLARA KATKI DA BULUNUYORUZ
Başkanlar Gülenler, Gaziantep'de bulunan İTÜ mezunlarının, İTÜ'nün bilinirliğine ve tercih edilirliğine katkı koymak gibi hedeflerinin yanında önem verdikleri bir diğer konunun da toplumsal sorumluluk bilinciyle, yaşadıkları çevreye ve çevresel sorunlara katkı koymak olduğunu dile getirdi. Gülenler, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Aktif bir dernek yapısı ile amaçlarımıza paralel etkinlikler düzenleyerek ve süreklilik sağlayarak kuruluş amaçlarımıza ulaşmaya gayret etmekteyiz. Çalışma toplantıları düzenliyoruz. Her toplantıda konuşmacı bir konuğumuz oluyor. Bunlar gündeme göre belediye başkanlarımız, çeşitli kurumların yöneticileri ya da üyelerimiz oluyor. Şehrimizin geneline yönelik konularda konferanslar düzenliyoruz. Üniversitemizden davet ettiğimiz hocalarımızın katılımı ile Gaziantep'in "Ulaşım Master Planı"nın irdelendiği, yine önemli bir gündem, şehrimizin depremselliğinin ortaya konulduğu "Deprem ve Gaziantep" konulu konferanslarımızı gerçekleştirdik. "

YEREL YÖNETİMLERDE ETKİN ROL
İTÜ'lü mezunların gittikleri yere enerji ve güç kattığını da dile getiren Başkan Gülenler, Ocak ayında "İş ve İşçi Sağlığı" konusunda bir konuğumuzun olacağı çalışma toplantısı yapacaklarını ifade ederek, mezunların özellikle yerel yönetimlerde de etkin görev aldığını vurguladı. Gülenler, sözlerini şöyle tamamladı: " Gaziantep Kent Konseyi'nde etkin rol oynamaktayız. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcılığı ve Kamu Kurumlarındaki birçok üst düzey görev üyelerimizin yer aldığı konumlardır.

Mustafa YÜCE