Al daireyi kap vatandaşlığı

ABD, İspanya veya Yunanistan... Hepsinin ortak özelliği bir daire aldığınız zaman oturum ve vatandaşlık veriyor olması

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2017 Güncelleme 19 Eylül 2017, 01:32
Al daireyi kap vatandaşlığı

İÇİNDEKİLER

Bazı ülkeler ekonomik kriz bazıları ise nüfuslarını arttırmak için ilginç yollarla oturum ve vatandaşlık vermeye başladı. İşte o ülkelerden bazıları:

İSPANYA: Yabancı yatırımcıya oturum izni veren ülkelerin başında geliyor. İspanya'da 160 bin Euro değerinde konut alan yabancılar oturma izni ve vizesiz seyahat hakkı sahibi oluyor. İspanya'da 10 yıl kalanlar ise vatandaşlık hakkı elde ediyor.

LETONYA: Kuzey Avrupa'da yer alan ve AB üyesi olan Letonya, oturma izni şartları açısından en avantajlı ülkelerden biri. Letonya'da yabancı yatırımcılara AB üyesi ülkeler arasında dolaşım izni veriliyor. Letonya'nın şartı net: Büyük şehirlerden en az 143 bin Euro, kırsal kesimden en az 71 bin 500 Euro değerinde ev satın almak.

MAKEDONYA: Sadece 40 bin euro'luk gayrimenkul satın alan yabancılar bir yıllık oturma iznine, 400 bin Euro'luk yatırım yapan iş adamları da vatandaşlık hakkına kavuşuyor. 1 yıl içinde AB üyesi olacak.

YUNANİSTAN: Yunanistan'da 250 bin Euro ve üstü değerde bir konut satın aldığınızda 5 yıllık oturum izni sağlanıyor. 5 yıl sonra ise AB vatandaşlığı veriyor.

URUGUAY: Bu ülkede bin 200 dolar aylık kazancı olanlara üç yıllık geçici oturum izni ve vatandaşlık hakkı veriliyor.

ABD: Belirlenen bölgelerde süresiz oturum hakkı elde etmek için 2 yol var: 500 bin dolar yatırım yapmak ve bu yatırımla en az 10 kişilik istihdam sağlamak. Diğer seçenek ise 1 milyon dolar sermayeli şirket kurmak.