'Pes'kova

Putin'in sözcüsü Dimitris Peskova'nın manken kızı Kırım’ı ziyaret etti. Her fırsatta 5 dil bildiği ve çok iyi bir politikacı olacağı söylenen 20 yaşındaki kız tersane ziyaretinde “Gemilerin insanlar tarafından inşa edildiğini düşünebilecek tek bir insan bile tanımıyorum” deyince sosyal medyada günün konusu oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2017 Güncelleme 14 Eylül 2017, 02:48
’Pes’kova

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dimitri Peskov'un sosyal medya fenomeni medyatik kızı Elizaveta Peskova, bu kez cahilliğiyle bir kez daha gündem oldu. Aynı zamanda bir Türkolog olan Peskov'un Ankara doğumlu olan ve daha önce "Türkiye, Rusya kadar benim vatanım sayılır" açıklamasıyla haberlere taşınan Elizaveta Peskova, bu kez kırdığı bir potla gündeme geldi. Henüz 20 yaşında olan Peskova, Kırım, Sivastopol'daki bir tersane ziyaretine katıldı. Hayatından kareleri sık sık sosyal medyada paylaşmayı seven ve Instagram hesabında 50 binin üzerinde takipçisi olan Peskova, bu ziyaret sırasında çekilen fotoğraflarını da hesabında yayınladı.

RUS GENÇLER İSYAN ETTİ
Peskova'nın tersaneye yaptığı ziyarette en çok dikkat çeken olay ise yayınlanan fotoğraflar değil, gemilerin insanlar tarafından inşa edildiğini düşünebilecek tek bir insan bile tanımadığını, tersane çalışanlarına açıklaması oldu. Gemi inşa eden insanlar olduğunu bilmediği tarzındaki açıklaması yayılan Peskova, kırdığı potla sosyal medya kullanıcılarının diline düştü. Çeçenistan ziyareti sırasında tesettüre girmesi, Moskova'daki 29 Ekim resepsiyonuna katılması ile de gündeme gelen Peskova, gezi sonrasında Rusya'nın tersane sektörünü geliştirmesi için iyi bir halkla ilişkiler stratejisi geliştirmesi gerektiğini de söyledi. Rus gençlerin gemi inşasında çalışmasının utanılacak bir şey olmadığını da belirten Peskova bu sözleriyle de tepki çekti.