Korku birliği!

PKK, DHKP-C, DEAŞ, El Kaide gibi terör örgütlerini besleyen Avrupa’da büyük korku yaşanıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2017 Güncelleme 22 Ağustos 2017, 01:53
Korku birliği!

İÇİNDEKİLER

Barcelona'da yaşanan son terör saldırısı nedeniyle büyük panik yaşayan Avrupa ülkeleri, kent meydanları, metrolar ve kalabalık tüm noktalara güvenlik güçlerini gönderdi. Başta teröristlerin anavatanı Almanya olmak üzere, Fransa, İngiltere, Hollanda, İtalya ve Belçika'da alarm seviyesi en üst düzeye çıkartıldı. Polis ve askerlerin izinlerinde yeni düzenlemelere giden bu ülkeler, terör korkusu nedeniyle denetimlerini arttırdı. İşte ülkelerde son yaşanan olaylar:



İSPANYA: Katalonya emniyetinden bir sözcü, Barcelona'daki Las Ramblas ile sahil kasabası Cambrils'te düzenlenen ve 14 kişinin ölmesine neden olan araçlı terör saldırılarının ardından, zanlıların üçüncü bir saldırının hazırlığını yaptığına işaret eden 120 gaz bombası kapsülü bulduklarını söyledi. Ülkenin birçok bölgesindeki polis ve asker için yeni düzenleme hazırlandı.

FRANSA: Fransa'nın İspanya sınırına yakın kentlerinden Nimes'teki tren garının, terör saldırısı gerekçesiyle boşaltıldı. Fransız basını bölgede silahlı çatışma yaşandığını duyurdu. Marsilya'da bir araç, kalabalığın üzerine daldı. 1 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı.

İTALYA: Barcelona'da 13 kişinin öldüğü saldırının ertesi günü de, araçlı saldırı riskine karşı Milano'nun merkezine 12 beton bariyer daha konuldu. Ülkenin en çok turist çeken kentleri arasında yer alan Milano'daki ünlü Vittorio Emanuele II Galerisi'nin girişlerine de bu bariyerlerden konulması kimilerinin tepkisine yol açtı.



İNGİLTERE: İngiltere'nin başkenti Londra'da Holborn metro istasyonu boşaltıldı. İstasyonda bir patlama sesi duyulduğu sonrasında ise her yeri duman kapladığı belirtildi. Ülkenin birçok noktasındaki polis, arama yapıyor.

BELÇİKA: Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir hafta içinde 3 farklı noktadaki tren istasyonunda terör alarmı yaşandı. Canlı bomba yelekli saldırgan etkisiz hale getirildiği iddia edildi.

HOLLANDA: Haziran ayında Amsterdam'daki bir tren istasyonunun önünde bir araç yayaları ezdi, olayda 5 kişi yaralandı. O günden sonra birçok terör korkusu yaşayan Hollanda'Da birçok kentteki metro istasyonlarındaki güvenlik birimleri 4 katına çıkartıldı.