Hedef İstanbul

4 gün önce Burkina Faso’daki İstanbul adlı restorana saldırı düzenlendi. Dün de Barcelona’da benzer bir olay yaşandı. 13 kişinin öldüğü 25 kişinin yaralandığı saldırıda hedef seçilen restoranın adı da İstanbul’du...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2017 Güncelleme 18 Ağustos 2017, 00:31
Hedef İstanbul

İÇİNDEKİLER

14 Ağustos tarihinde Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da İstanbul adlı bir Türk restoranının hedef alındığı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Daha bu olayın yaraları sarılmamışken benzer bir olay İspanya'nın Barcelona kentinde yaşandı. Fas asıllı 1989 doğumlu Driss Oukabir ve henüz kimliği açıklanmayan diğer bir terörist, minibüsle Rambla Meydanı'nda yayaların üzerinden geçerek Aromas De İstanbul adlı Türk restoranına daldı. Ardından araçtan inen teröristlerle polis arasında çatışma çıktı. Kanlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken 80 kişi de yaralandı. Driss Oukabir adlı saldırgan yakalanırken, diğer terörist ölü olarak ele geçirildi. Restoranın adının aynı Burkina Faso'daki gibi yine İstanbul olması "tehlikeli bir mesaj" olarak yorumlandı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy "İspanya olarak beklenmeyen bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Sessiz kalmayacağımızı herkes görecek" dedi. Temmuz 2016'dan bu yana Avrupa çapında bir dizi saldırıda araç kullanıldı. Nice, Berlin, Londra ve Stockholm olaylarında 100 kişi öldü. İspanya'da meydana gelen en ölümcül saldırı, Mart 2004'te gerçekleşti. Teröristler Madrid banliyö istasyonuna bomba yerleştirip 191 kişiyi katlettiler. Saldırıda 1800'den fazla kişi de yaralandı.


Burkina Faso'daki İstanbul restoranına düzenlenen saldırıyı El Kaide üslenmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: LANETLİYORUZ
Saldırıyla ilgili Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Dostumuz ve müttefikimiz İspanya'yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz" denildi.