Şapkalar yarıştı

Goodwood At Yarışı Festivali’nde sadece kadınların katıldığı Ladies Day yapıldı. Şiddetli rüzgar, şapkalı hanımları zor durumda bıraktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2017 Güncelleme 04 Ağustos 2017, 02:00
Şapkalar yarıştı

İÇİNDEKİLER

At yarışı dünyasının heyecanla beklediği Katar Goodwood Yarışları salı günü başlarken, festivalde dün sadece kadınların yarıştığı Ladies Day etkinliği gerçekleşti. İngiltere'nin Chichester kentinde yapılan yarışlara şapka ile katılım zorunluluğu nedeniyle rengarenk şapkalarla gelen kadınlar ise zor anlar yaşadı. Şiddetli rüzgar nedeniyle büyük boyutlu şapkalarını kafalarında tutmakta zorlanan İngiltere jet sosyetesinin önde gelen kadınları kimi zaman rüzgar nedeniyle yerlere düştü.

SÜRPRİZ ŞAMPİYON COOLSKY
Festival'de ilk günün yıldızı G1 Qatar Goodwood Kupası'nı kazanan Stradivarius isimli at olurken ikinci gün düzenlenen 1 milyon pound (4,5 milyon TL) ödüllü Katar-Sussex Yarışı'nı ise Here Comes When isimli at kazandı. Kadın jokeylerin katıldığı Goodwood Handicap yarışı ise yağmur altında geçildi. Yoğun yağış içinde 1'e 25 şans tanınan Cool Sky isimli atı ile birinciliğe koşarak festivalin en büyük sürprizini yapan Josephine Gordon günün yıldızı oldu. 4 kilometrelik koşuda kariyerinin ilk birinciliğini elde eden Gordon "İnanılmaz bir deneyimdi. Öndeki atların adeta durakladığını gördüm ve bu şansı değerlendirdim. Cool Sky da bunu fark edecek kadar zeki bir at" diye konuştu.


İnglitere'nin önemli at yetiştircilerinden Katie Houghton and Viv Jenner da Katar Goodwood Yarışları'nda poz verdi.