Avrupa’nın OHAL'i

Batı her fırsatta Türkiye’deki güvenlik önlemlerini eleştirdi. “İnsan haklarından” bahsetti. “OHAL süresi uzadı” dedi... Ancak kendilerindeki uygulamaları görmezden geldi. Çünkü Almanya’dan Macaristan’a kadar tüm ülkelerdeki Olağanüstü Hal uygulaması devam etmekteydi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2017 Güncelleme 26 Temmuz 2017, 01:59
Avrupa’nın OHAL’i

İÇİNDEKİLER

Türkiye, kan lobisinin hedefinde yer aldı. PKK'sı, DHKP-C'si, DEAŞ'ı güvenlik güçlerimize ve halkımıza saldırdı. Teröristbaşı Gülen ile adamları, darbe yapmaya kalkıştı. Türkiye, bu hainlere karşı güvenlik önlemlerini arttırdı. Olağanüstü Hal Kararı aldı. Batı ise işi gücü bıraktı, Türkiye'ye saldırdı. "Türkiye'de insan hakları yok" yalanını attı. Ancak terör kendini hedef alınca OHAL'e sarıldı! Avrupa'daki birçok ülkede OHAL'den ileri olan güvenlik uygulamaları başlatıldı. İşte o uygulamalar:

ALMANYA: Bavyera Eyaleti, tehlikeli görülen kişilere suç işlememiş olsalar dahi süresiz tutukluluk (gözaltı) uyguluyor. Almanya'da ayrıca güvenlik birimleri bundan böyle WhatsApp mesajlarını da kontrol edebiliyor. Türkiye'yi eleştiren Almanya ayrıca hükümetin istediği içerikleri 24 saat içinde kaldırmayan sosyal ağlara 50 milyon Euro para cezası kesiyor.

İSPANYA: Ülkeye Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Suriye ve Lübnan'dan giden yabancılara "potansiyel terörist" olarak bakılıyor. Ayrıca İspanyol polisi, Türkiye'den de gelenleri gerek gördüğünde takip ediyor.



AVUSTURYA: İleri demokrasiden bahseden Avusturya, insan haklarında hep geride kalıyor. Çünkü bir Filistinli, internet üzerinden İsrail'de terör eylemi çağrısında bulunduğu iddiasıyla ömür boyu hapse çarptırılmıştı.

İNGİLTERE: Terör şüphelisi gerekçesiyle tutuklamalar hız kesmiyor. Son 12 ayda 304 kişi tutuklandı. Bu 11 Eylül'den beri en yüksek rakam. Binlerce kişi de şüpheli olarak gözetleniyor.

MACARİSTAN: Macaristan'da bir mahkeme, Ahmed H. isimli Suriyeli mülteciyi göçmenleri örgütleyerek polisle çatışmaya soktuğu gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

ABD: Ülkeye giriş yapanların sosyal medya hesapları inceleniyor.

BELÇİKA:İstihbarat yetkilileri, ses kaydı, ev ve arabada arama yapma gibi yetkilileri istihbarat ve güvenlik servisi BIM'den ses yoluyla alabiliyor. Güvenlik yetkilileri iletişim durdurma, bilgisayarları hackleme ve gizli kamera yerleştirme haklarına sahip. Bunun için hiçbir şekilde izin almaları gerekmiyor.

FRANSA: Savcılara 6 aylık süreye kadar ibadet yerlerini kapatma yetkisi veriliyor. Gösteri ve yürüyüşler mahkeme kararı olmadan iptal edilebiliyor. Fransız polisi, plajlarda bile nöbet tutuyor.