'İş'te Ivanka

ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, siyasette poz kesti ancak işçilerinin hakkını yedi! Endonezya’daki fabrikasında çalışan işçiler, “Emeğimizi çalıyor. Bize ‘Hayvanlar, moronlar, maymunlar’ diyor. Ayrıca ücretlerimiz çok düşük” diyerek isyan etti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2017 Güncelleme 16 Haziran 2017, 01:25
’İş’te Ivanka

İÇİNDEKİLER

Emlak Kralı Donald Trump, ABD'nin başkanlık koltuğuna geçti. Kendisine danışman olarak 29 yaşındaki kızı Ivanka'yı seçti. Ivanka, siyasete hızlı girdi. Babasının tüm gezilerinde eşiyle birlikte arz-ı endam etti. Ancak "adil bir dünya" için tur atan Ivanka, kendi işçilerinin hakkını yedi. Ivanka Trump, aynı zamanda giyim, aksesuar ve ayakkabı markası LLC'nin sahibiydi. Endonezya ve Çin'de fabrikalar kurup üretime geçti. Milyar dolarlar elde etti. Ancak Endonezya'daki işçileri kendisine isyan bayrağını çekti. İşçiler, düşük ücret ve sözlü tacizden bıktıklarını söyledi. Ivanka'nın işçileri düzenli bir şekilde fazla mesai yaptıklarını ancak mesai ücreti almadıklarını belirtti.

SADECE 136 EURO ÖDÜYOR
Ayrıca Asya'daki en düşük asgari ücretlerden birini aldıklarını söyledi. Kendilerine hedef olarak konulan üretim ölçeğine ulaşmanın da mümkün olmadığını belirtti. İşçiler, yöneticilerin kendilerine "hayvanlar, moronlar, maymunlar" gibi aşağılayıcı ifadeler ile seslendiklerini söyledi. Çocuklarının yaşam masraflarını bile karşılayamadıklarını belirten işçiler, abartılı çalışma saatlerine rağmen ayda 136 Euro'ya tekabül eden bir ücret aldıklarını belirtti. Ivanka Trump'a seslenen işçiler, "Eğer hakkımız ödenmezse ve yaşam koşullarımız düzeltilmezse iş bırakıp üretimi durduracağız. Bayan Trump, bizi sömürüyor. İçinde bulunduğumuz durumu gerekirse uluslararası kamuoyuna taşıyacağız" diyerek tepki gösterdi.



DOLAR İÇİN!
Ivanka Trump sadece Endonezya'da değil Çin'de de terör estirdi. Çünkü Ivanka'ya elbise, bluz ve aksesuar üreten fabrikadaki çalışan Çinliler de yasal sınırın ötesinde çalıştırıldıklarını söyledi. Çok düşük ücretler aldıklarını belirtti. Hatta bu yüzden işçi hakları savunucusu Hua Haifeng tutuklanıp hapse gönderildi. Haifeng'in eşi Deng, 3 yaşındaki oğlu ile zor şartlar altında yaşadığını açıkladı.