DEAŞ’ik foto

DEAŞ’lı canlı bomba Abedi, Manchester’da kendini patlattı. 22 kişinin ölümüne yol açtı. Saldırıdan dakikalar önce fotoğraflandı. İngiltere’de terör paniği katlandı. Ülkede 23 bin teröristin yaşadığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2017 Güncelleme 29 Mayıs 2017, 01:21
DEAŞ’ik foto

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin Manchester kenti geçen hafta terör kabusu yaşadı. ABD'li şarkıcı Ariana Grande konseri çıkışında DEAŞ'lı terörist Selman Abedi, üzerindeki bombayı patlattı. 22 kişi can verirken, onlarca kişi de yaralandı. Yaralarını sarmaya çalışan İngiltere'de terör alarmı en üst seviyeye çıkartıldı. Sokaklar asker ve polisle doldu taştı. Çok sayıda kentte terör operasyonları sürerken, Manchester saldırganı Selman Abedi'nin saldırıdan dakikalar önce güvenlik kameralarınca çekilen görüntülerine ulaşıldı.

TUTUKLU SAYISI 11'E YÜKSELDİ
İngiliz polisi, Selman Abedi'nin fotoğraflarını yayınladı. Kanlı saldırıyla ilgili tutuklu sayısının ise 11'e ulaştığı açıklandı. İngiliz istihbarat servisi MI5, saldırıyla ilgili geniş çaplı incelemeler yaptı. İngiltere'de 23 bin teröristin yaşadığı ortaya çıktı. 20 bin kişinin "potansiyel saldırgan" olarak arandığı vurgulandı. "Muhtemel tehdit" şüphesiyle 3 bin kişi hakkında da soruşturmaların sürdüğü vurgulandı. 22 kişinin ölümüne neden olan intihar bombacısı Abedi'nin takip edilen 20 bin kişinin arasında yer aldığı açıklandı.