İşte TIRör!

Amerika, PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye kol kanat gerdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert bile YPG’li teröristlere methiyeler dizdi. Son olarak da kanlı terör örgütüne 100 TIR dolusu silah gönderdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2017 Güncelleme 24 Mayıs 2017, 01:27
İşte TIRör!

İÇİNDEKİLER

Türkiye düşmanları dört bir koldan birleşti. Amerika, ülkemizi hedef alan teröre ve terör örgütlerine destek vermekten hiç çekinmedi. Askerimizi, polisimizi şehit eden PKK'nın Suriye uzantısı YPG ise "cici çocuk" gibi gösterilmek istendi. "DEAŞ ile mücadele ediyor" diyerek YPG'ye kol kanat gerildi. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert bile yaptığı açıklamada, terör uzantısı bu örgüte teşekkür edip metiyeler dizdi. Amerikan Başkanı Donald Trump, YPG'ye silah gönderilmesine izin verdi. Türkiye'nin tepkisini çeken bu kararın ardından yetkililer, "YPG ile ilişkimiz geçici. Bu silahlar Türkiye'ye karşı kullanılmayacak" dedi. Ancak bu sözün üzerinden sadece 6 gün sonra silah dolu TIR'lar harekete geçti. ABD, 15-20 Mayıs tarihlerinde teröristlere 100 TIR dolusu askeri malzeme ve silah gönderdi.



TANKER DE VAR KEPÇEDE
Irak-Suriye sınırındaki Simelka kapısından iki ayrı sevkiyatta TIR'lar Kamışlı kentine gitti. Rakka'nın kuzey kırsalına yönelen TIR'ların içinde çok sayıda akaryakıt tankeri, zırhlı araç, iş makinası ve konteynırın olması dikkat çekti. ABD'li yetkililer, Rakka operasyonu boyunca YPG'ye silah ve cephane sevkiyatlarının süreceğini söyledi.


ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yeni sözcüsü olan Heather Nauert, terör örgütü PKK/ YPG'yi kınamak yerine onları alkışlamıştı.