Le pes

Avrupa, Türk milletinin milli iradesine bile karışmaya kalkıştı. Seçim dersi vermeye çalıştı! O ülkelerden biri de Fransa’ydı! Ancak ülke demokrasiye Fransız kaldı! Cumhurbaşkanı adaylarından olan ve ikinci tura kalan Le Pen, kendisini eleştiren gazeteci Audrey Pulvar’ı işten çıkarttı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2017 Güncelleme 28 Nisan 2017, 01:45
Le pes

İÇİNDEKİLER

Türkiye 16 Nisan'da dünyaya demokrasi dersi verip referandumdan alnının akıyla çıktı. Ancak millet "Evet" kararı alınca dünya şoka uğradı. Avrupa ise işi gücü bıraktı. Seçim sonuçlarını iptal etmeye kalkıştı. Hatta Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı gözlemcileri, iftira dolu raporlar hazırladı. Avrupa Birliği liderleri bu yalanlara sarıldı. Fransa da bu kaos liginin ilk sırasında yer aldı.

TARAFSIZLIK YALANI
Fransızlar, "Türkiye Olağanüstü Hal'de seçime gitti" deyip karalama kampanyası başlattı. Ancak kendileri geçtiğimiz hafta OHAL'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu yaptı. Ulusal Cephe adayı faşist Le Pen ile Yürüyüş Hareketi'nin lideri Macron ikinci tura kaldı. Irkçı Marine Le Pen'in ikinci tura kalması ise Fransızlar'ın tepkisine yol açtı. Ülke genelinde gösteriler yapıldı. Fakat Türkiye'ye demokrasi ve insan hakları dersi vermeye çalışan Le Pen, bir skandala imza attı. Le Pen'in hedefinde gazeteci Audrey Pulvar vardı. Gazeteci Pulvar, "Feministler Le Pen'e karşı Macron'a oy veriyor" kampanyasını imzaladı. Bunun üzerine CNews yönetimi ünlü gazeteci Pulvar'ı işten attı. CNews yönetimi ise yayın tarafsızlığına uygun olmadığı için gazetecinin TV programlarına ara verdiği yalanına sarıldı! Fransa'da bunlar yaşanırken, aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Le Pen'in Avrupa Parlamentosu'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Marine Le Pen ve bazı Ulusal Cephe (FN) milletvekillerinin danışmanlarına haksız şekilde ödenen ücretin yaklaşık 5 milyon euro olduğu açıklandı. Le Pen'in AP'de yolsuzluk yaptığına dair iddialar daha önce de Fransa'yı karıştırmıştı. Paris Savcılığı, yolsuzluk soruşturması çerçevesinde 2 hafta önce Le Pen'in Avrupa Parlamentosu'ndaki dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili düğmeye basmıştı.



ÖZGÜRLÜĞE FRANSIZLAR
Le Pen'i eleştiren Fransız gazeteci Pulvar'ın işine son verildi. Bu durum her fırsatta Türkiye'ye saldıran Fransa gerçeğini bir kez daha belgeledi.