Paris'te terör saldırısı

Paris'te Champs-Elysees bulvarındaki silahlı saldırıda, 1 polis ve 1 silahlı saldırgan öldü; 2 polis de yaralandı.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 21 Nisan 2017, 04:16
Paris’te terör saldırısı

İÇİNDEKİLER

Paris'te Champs-Elysees bulvarındaki silahlı saldırıda, 1 polis ve 1 silahlı saldırgan öldü; 2 polis de yaralandı.

Paris polisinden yapılan açıklamada, kent merkezindeki silahlı saldırıda bir polis memurunun öldürüldüğü, iki polisin de yaralandığı bildirildi. Champs-Elysees'de polislere ateş eden şahıs, emniyet birimleri tarafından öldürüldü. Görgü tanıkları saldırganın, uzun namlulu otomatik tüfekle ateş ettiği söyledi.

Fransız polisi, halkın bölgeden uzak durması çağrısında bulundu. Olayın terör saldırısı olup olmadığı değerlendiriliyor.

Bölgede helikopter destekli polis operasyonu yürütülüyor.

SALDIRGAN, POLİS MİNİBÜSÜNÜ TARADI
Bu akşam Fransa saati ile 21.00 sıralarında uzun namlulu silahla yapılan saldırıyla ilgili İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre Henry Brandet, otomatik tüfeği bulunan saldırganın aracı ile Champs Elysee Bulvarında park halindeki polis minibüsünün yanına kadar geldiğini, daha sonra aracından inerek polis minibüsünü taradığını bildirdi.

BÖLGEDEKİ TÜM METRO İSTASYONLARI KAPATILDI
Öte yandan bölgedeki bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henri Brandet Paris'te Champs Elysees Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırganın otomobilini park ettikten sonra polis aracını silahla taradığını bildirdi.

Yaralı polislerden birisinin durumun ağır olduğunu kaydeden Brandet, "Polisler, saldırıda özellikle bilinçli olarak hedef alınmıştır." dedi.

Saldırı sonrası Champs Eysees Caddesi trafiğe kapatıldı. Bölgedeki metro istasyonları da yine önlem amacıyla kapatıldı.

BFM televizyon kanalı, saldırganın poliste sabıkası kaydı bulunduğunu belirtirken, terörle mücadele savcısının soruşturma başlattığını duyurdu.

Bu arada Başbakan Bernard Cazeneuve'ün, saldırı ile ilgili son gelişmeleri Cumhurbaşkanı François Hollande'a aktarmak üzere Elysee Sarayı'na geçtiği bildirildi.

HOLLANDE: TERÖRİST EYLEM OLDUĞUNA İŞARET EDİYOR
Olayın ardından bölgenin güvenlik koridoruna alındığını ve bölgedeki insanların tahliye edildiğini anlatan Hollande, "Olayla ilgili ilk bilgiler, olayın bir terörist eylem olduğuna işaret ediyor." ifadesini kullandı. Paris Savcılığı Terör Ofisi'nin konuyla ilgili soruşturma başlattığını aktaran Hollande, saldırganın amacı konusunda ve saldırgana yardım eden kişiler olup olmadığı yönünde, araştırma yapıldığını vurguladı.

Ülkedeki bütün güvenlik birimlerinin birlik içinde hareket ettiğine işaret eden Hollande, cumhurbaşkanı seçimi süreci içerinde bulunulduğu için aşırı ölçüde dikkatli olduklarını kaydetti.

HOLLANDE: GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE
"Güvenliğimiz tehlikede" diyen Hollande, güvenlik görevlilerinin görevlerini yapmaları için herkesin elinden gelen desteği vermesini istedi. Hollande, herkesin korunmasını sağlamak için bütün önlemlerin alınacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Hollande, konuyu ele almak için güvenlik konseyi toplantısı yapılacağı bilgisini paylaştı.

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu bu pazar günü gerçekleştirilecek

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, Champs Elysees Caddesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin tespit edildiğini açıkladı.

Molins, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, soruşturmanın selameti için şimdilik saldırganın kimliğinin açıklamayacağını bildirdi.

Saldırganın suç ortağı olup olmadığını konusunun araştırıldığını aktaran Molins, bu kişinin Paris yakınında Seine-et-Marne kasabasındaki evinde polisin arama yaptığını ifade etti.

Savcı Molins, polis tarafından tanınan saldırganın terörle mücadele soruşturması geçirdiği bilgisini de paylaştı.

BFM kanalı ise polis tarafından ölü ele geçirilen saldırganın 39 yaşında ve Fransa vatandaşı olduğunu, başkent yakınındaki Seine-Saint-Denis kasabasında doğduğu bilgisini verdi.

Fransız televizyon kanalı, sabıkalı olduğu belirlenen saldırganın, istihbarat servisinin de takibinde olduğunu kaydetti.

Paris'teki saldırıda bir polis hayatını kaybetmiş, bir polis ağır yaralanmıştı. Saldırı sırasında seken bir kurşun, caddeden geçen turistlerden birinin dizinden yaralanmasına neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı François Hollande, basına yaptığı açıklamada, ilk bilgilerin saldırın terör eylemi olduğuna işaret ettiğini söylemişti.