Trump'tan flaş Esed açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırısı ile ilgili konuştu. Trump: "Suriye'deki kimyasal saldırıya karşı harekete geçme sorumluluğum var. Dün yapılanlar benim için kabul edilemez. Masum insanlar, çocuklar ve güzel bebekler öldü. Esed rejiminin iğrenç faaliyetlerine müsade edilemez" dedi.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 05 Nisan 2017, 21:06
Trump’tan flaş Esed açıklaması

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırısını kınadığını belirterek, "Suriye'deki kimyasal saldırıya karşı harekete geçme sorumluluğum var. Dün yapılanlar benim için kabul edilemez" dedi.

Trump, Ürdün Kralı 2. Abdullah'la düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ESED'İN İĞRENÇ FAALİYETLERİNE MÜSAADE EDİLEMEZ"
Saldırıyı "dehşet verici" olarak niteleyen Trump, "Masum insanlar, çocuklar ve güzel bebekler öldü. Esed rejiminin iğrenç faaliyetlerine müsade edilemez." dedi.

ABD'nin askeri olarak ne yapacağını önceden ifade etmeyeceğini dile getiren Trump, "Suriye'deki kimyasal saldırıya karşı harekete geçme sorumluluğum var. Dün yapılanlar benim için kabul edilemez." ifadesini kullandı.

"BU OLAY KIRMIZI ÇİZGİLERİN ÇOK ÖTESİNDE"
Trump, "Benim Suriye ve Esed'e karşı tavrım çok değişti. Bu olay kırmızı çizginin ötesinde benim için çok çizgileri geçti." diye konuştu.