DEAŞ'ik hikaye

Terör örgütü DEAŞ üyesi Halit Mesud, Londra’daki Westminster Köprüsü’nü arabayla biçti. 5 kişiyi katletti. Kendisinden sonra 18 yaşındaki kızı Teegan Harvey, İngiltere’nin yeni gündemi haline geldi. Genç kız dekolteli pozlarıyla manşetlerden inmedi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2017 Güncelleme 27 Mart 2017, 02:03
DEAŞ’ik hikaye

İÇİNDEKİLER

Dünya Doğu'ya kilitlendi. Ancak gündemi değiştiren olay Batı'da meydana geldi. Gündem İngiltere'ydi. Bir terörist, başkent Londra'daki Westminster Köprüsü'ne arabayla dalıp 5 kişiyi katletti. Parlamento Binası'na girmek üzereyken etkisiz hale getirildi. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Teröristin ise 50 yaşındaki Halit Mesud olduğu belirtildi. Halit Mesud ise ilginç bir profildi. Buna göre asıl adı Andrew Russell olan zanlı daha sonra Müslümanlığa geçti. İngiliz polisine göre Mesud, DEAŞ'ın "Yalnız kurt" ekibindendi! Dünya İngiltere'yi konuşurken, Mesud'un ailesi ise görenleri bir kez daha şaşkına çevirdi. Mesud'un 18 yaşındaki kızı Teegan Harvey, İngiliz medyasının yeni manşeti haline geldi. İngiliz medyası, Teegan Harvey'in "Batılı yaşam" tarzına dikkat çekti! Buna karşın abla Andy'nin babasıyla aynı görüşleri taşıdığı belirtildi. Mesud'ın kızları kadar eski eşi de dikkat çekiciydi. Mesud, kızlarının annesi Jane Harvey ile 1991 yılında tanışıp evlendi. Ardından kimya fabrikası bulunan Harwey'in doğa içindeki milyon dolarlık evine yerleşti. Hatta 2002 yılına kadar bu fabrikada yönetici olarak çalıştığı kaydedildi. Ancak Mesud, söz konusu tarihte bıçaklı saldırı suçundan hapse girdi.

82 SANİYEDE GERÇEKLEŞTİ
Öte yandan İngiltere Terörle Mücadele Birimi Ulusal Koordinatörü Neil Basu, saldırıyla ilgili son gelişmelere ilişkin önemli bilgiler verdi. Basu, "Olay gününde saldırganın halen tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Saldırganın bunu neden yaptığını hiçbir zaman anlayamayacağımız olasılığını hepimiz kabul etmeliyiz" dedi. Londra polisi, ayrıca terör saldırısının sadece 82 saniyede gerçekleştiğini söyledi. Buna göre saldırgan Çarşamba günü yerel saatle 14.40'ta Westminster Köprüsü'ndeki kaldırıma çıkarak kullandığı aracı çevredeki insanların üzerine sürdü. Yarım dakika sonra İngiliz Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak içeri girdi. Parlamentonun bahçesinde 52 saniye içinde, 14.41'de vurularak etkisiz hale getirildiği belirtildi.


Halit Mesud




Londra saldırganı Halit Mesut'un eşi, fabrikatör Jane Harvey(fotoğrafta) çıktı.



Teröristin 18 yaşındaki kızı Teegan'ın yaşam tarzı ise görenleri şaşırttı.