Londra'da terör saldırısı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da meydana gelen terör saldırısında dört kişi hayatını kaybetti yirmiden fazla kişi de yaralandı...

Giriş Tarihi 22 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2017, 21:56
Londra’da terör saldırısı!

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin başkenti Londra, parlamento ve civarında yaşanan saldırılarla sarsıldı. İngiltere'de Parlamento binası önündeki terör saldırısını gerçekleştiren iki kişi polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

4 ÖLÜ 20'DEN FAZLA YARALI VAR
İngiltere Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Mark Rowley, Londra'yı hedef alan saldırıların sonucunda saldırgan dahil 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Rowley yaptığı açıklamada, Londra'nın kalbi olarak nitelendirilebilecek İngiliz parlamentosu, başbakanlık ve bakanlıkların bulunduğu Westminster'daki silahlı saldırının tek bir kişi tarafından gerçekleştirildiğinin düşündüğünü, saldırganın güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Rowley olayda saldırgan ve bir polis dahil 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Rowley, "Saldırı bir aracın Westminster Köprüsü üzerinde ilerlemesiyle başladı. Araç insanlara çarparak yaralanmaların neden oldu. Bu sırada törenden gelen üç polis de yaralandı. Daha sonra araç İngiliz parlamentosu yakınlarında çarparak durdu. Elinde bıçak olan saldırgan İngiliz Parlamentosu'na girmeye çalıştı." ifadelerini kullandı.

Yoğun güvenlik tedbirlerinin devam ettiğin belirten Rowley, "Şu anda sadece bir saldırganın olduğunu düşünüyoruz. Bölgede gerekli her türlü tedbiri alıyoruz." dedi.

Rowley, görgü tanıklarından İngiliz polisiyle bilgi paylaşmalarını istedi.

METRO VE OTOYOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
Meydana gelen saldırı sonrasında parlamentodaki oturum ertelendi. Meclis'e giden tüm metro ve otoyollar trafiğe kapatıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento yakınlarındaki silahlı saldırının ardından Sir Thomas Hastanesinden yapılan açıklamada yaralıların durumunun ciddi olduğunu belirtildi

BİR POLİS BIÇAKLANDI
İngiliz polisi, parlamento yakınında kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından çevreye ateş açıldığını bildirmişti.

Görgü tanıkları Westminster Köprüsü üzerinde ilerleyen bir aracın içindeki saldırganların, önce aracı halkın üzerine sürdüğünü, daha sonra rastgele ateş açtığını belirtiyor.

Londra'nın kalbinde gerçeklesen saldırının ardından halkın korku içerisinde bölgeden koşarak kaçmaya çalıştığı görüldü.

Avam Kamarası Lideri David Lidington ise İngiliz parlamentosu içerisinde bir saldırganın bir polis memurunu bıçakladığı açıkladı.

THERESA MAY KONUTUNA GETİRİLDİ
Saldırının ardında güvenlik güçleri içerisinde AA muhabirlerinin de bulunduğu gazetecileri güvenli bölge olarak belirlenen alana aldı.

İngiliz polisinden yapılan açıklamada eldeki ilk bilgilere göre olayın bir terör saldırısı olarak görüldüğü belirtildi.

Scotland Yard'dan yapılan açıklamada ise halkın özellikle Parlamento Meydanı, bakanlıkların bulunduğu Whitehall, Westminster Köprüsü , Lambeth Köprüsü, Victoria Caddesi yakınlarında bulunmaması istendi.

İngiliz parlamentosu üzerinde helikopterler uçarken, yeni terör saldırılarının olabileceği şüphesiyle güvenlik güçleri İngiliz parlamentosunun kademeli olarak tahliyesine ara verdi.

Öte yandan Başbakan Theresa May'in aracıyla resmi konutu Number 10'e getirildiği, gelişmeleri burada takip ettiği kaydedildi.

TÜRKİYE'DEN SALDIRIYA KINAMA
Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin başkenti Londra'daki terör saldırılarını kınayarak, "Terörle mücadelede küresel işbirliğinin önemini bir kez daha vurgulayarak, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türlüsüne karşı uluslararası toplum ve müttefiklerimizle dayanışmamızı kararlılıkla sürdüreceğimizi yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Londra'da Parlamento'nun bulunduğu Westminster bölgesinde meydana gelen terör saldırıları kınandı.

Açıklamada, "Söz konusu menfur saldırı, terörün masum insanları hedefleyen hain ve acımasız yüzünü bir kez daha göstermiştir." ifadesine yer verildi.

Benzer saldırılara birçok defa maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkının, Birleşik Krallık ile halkının acısını paylaştığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemiz, bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadelede Birleşik Krallık'a her türlü desteği vermeye devam edecektir. Terörle mücadelede küresel işbirliğinin önemini bir kez daha vurgulayarak, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türlüsüne karşı uluslararası toplum ve müttefiklerimizle dayanışmamızı kararlılıkla sürdüreceğimizi yineliyoruz."