İran'dan 'Türkiye' yasağı

Daha önce bir futbol müsabakasında Türkiye ve Halep lehine atılan sloganları hazmedemeyip maç yayınını kesen İran yeni bir skandala daha imza attı. İran Spor Bakanlığı, spor federasyonlarından Türkiye'ye spor takımı ve sporcu göndermemelerini istedi.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 21 Aralık 2016, 20:00
İran’dan ’Türkiye’ yasağı

İÇİNDEKİLER

İran Spor Bakanlığı, spor takımlarının Türkiye'ye gitmesini yasakladı. Bakanlık, tüm spor federasyonlarından ikinci bir duyuruya kadar Türkiye'ye spor takımı ve sporcu göndermemelerini istedi.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nden resmi haber ajansı İRNA'ya yapılan açıklamada, yasak kararının "Türkiye'deki mevcut durum ve güvenlik gerekçeyi" alındığı kaydedildi. Dün de İran Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına zaruri olmadığı takdirde Türkiye'ye seyahat etmeme tavsiyesinde bulunmuştu.

Tahran yönetimi ayrıca Türkiye'deki başkonsolosluklarını Salı günü kapatırken, temsilciliklerini bugün de kapalı tutacağını açıkladı.

TÜRKİYE VE HALEP TEZAHÜRATLARINI SANSÜRLEMİŞLERDİ
Hatırlanacağı üzere İran'ın Ahvaz kentinde düzenlenen bir futbol müsabakası sırasında taraftarlar, Halep'teki katliamları protesto ederek, Beşşar Esed aleyhinde sloganlar atmıştı. Tebriz'deki bir diğer maçta ise Türkiye lehine tezahürat üzerine İran devlet televizyonu yayını keserek karşılaşmalara sansür uygulamıştı.