NATO Komutanı'ndan FETÖ'cü asker kaygısı

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü askerlerin tutuklanmasından ve görevden alınmalarından 'kaygı' duyduğunu söyledi. Scaparrotti, NATO'da görevli olan ve FETÖ'cü oldukları ortaya çıkan askerlerle uyumlu çalıştıklarını ifade etti.

Giriş Tarihi 08 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 08 Aralık 2016, 18:54
NATO Komutanı’ndan FETÖ’cü asker kaygısı

İÇİNDEKİLER

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'cü askerlere sahip çıktı. FETÖ'nün darbe girişiminden sonra tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan FETÖ'cü askerlerin görevden alınmasından kaygı duyduğunu söyleyen Scaparrotti, NATO'da da görev yaptıkları ortaya çıkan FETÖ'cü subayları görevden uzaklaştırmasının ittifakı "zayıflattığını" savundu.

Financial Times'ta yer alan habere göre, Scaparrotti, Brüksel'de yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra 150 askerin görevden alındığını söyledi. FETÖ'cü askerlerle uyum içerisinde çalıştığını söyleyen Scaparrotti, "Bu subaylar, NATO'ya önemli hizmetler verdi. Burada yetenekli ve yetkin insanlarla birlikte çalışıyordum" dedi.

ABD'li orgeneral, FETÖ üyesi oldukları ortaya çıkan askerlerin darbe girişiminin içerisinde yer alıp aldıkları ile ilgili soruya ise "Hayır" yanıtını verdi.

FETÖ'CÜLERİN GÖREVDEN ALINMALARINDAN KAYGILANDI
NATO'daki görevinden alınan FETÖ'cü subaylar arasında albay, yarbay ve generaller de bulunuyordu. 15 Temmuz darbe girişiminde rol alan NATO'daki görevli askerler görevden alınarak yerine yeni bir ekip gönderildi.

Scaparrotti, FETÖ'cü askerlerin tutuklanmasından büyük bir kaygı duyduğunu söyledi. Scaparrotti, FETÖ'cü askerlerle ilgili olarak "Burada bizimle birlikte çalışan insanlara neler olduğu konusunda kaygılıyım" dedi.