İnsanlık aranıyor

Esad ve Şii milislerin her gün bombaladığı Halep’te hastaneler bile yıkıldı. Bombardımanda 7 çocuğunu kaybeden bir çift ise günlerce evlatlarını aradı. Hasta olan anne Sabah Muhammed dün fenalaştı. Eşi saatlerce kapı kapı doktor aradı bulamadı. Talihsiz kadın son nefeslerini tekerlekli sandalyesinde verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2016 Güncelleme 07 Aralık 2016, 01:51
İnsanlık aranıyor

İÇİNDEKİLER

Suriye'de Beşar Esad rejimi ve destekçilerinin kuşatmasındaki doğu Halep'te, bombardımanda 7 çocuğunu kaybeden anne Sabah Muhammed ile eşi Ebu Muhammed Halebi'nin görüntüleri görenleri ağlattı. Başından geçenleri anlatan Halebi, muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi havadan bombalayan rejimin, evlerini ve sokaklarını enkaza çevirdiğini, bu sırada insanların çevreye dağıldığını söyledi. Kargaşa sırasında 7 çocuğunu kaybettiklerini ve nerede olduklarını bilmediğini söyleyen baba Halebi, fenalaşan eşine doktor bulduktan sonra dönüp çocuklarını arayacağını belirtti.


Ebu Muhammed ölen eşi için gözyaşı döktü

Halebi, eşinin uzun süredir hasta ve tekerli sandalyeye bağlı olduğunu, kuşatma nedeniyle tedavi ve ilaç temin edemediklerini anlatarak, bilincini yitiren Sabah'a acilen doktor bulmak zorunda olduğunu dile getirdi. Eşi Sabah'ı bir tekerlekli sandalyeye yerleştirerek mahallesinden çıkartan Halebi, çevrede gördüğü kimselerden birinin doktor bulup getirme sözü verdiği için beklemeye başladıklarını söyledi. Ancak saatler geçse de doktor bulunamadı ve anne Sabah, harabeye dönen Halep sokaklarında tekerlekli sandalyesinde son nefesini verdi.



BANA YARDIM EDİN!
Halep'teki zulmün bir kurbanı da 7 yaşındaki Bana oldu. Küçük kız, annesi Fatma vasıtasıyla yaşadıklarını gün gün Twitter üzerinden anlattı. Geçen hafta bombardımanda yaralandıklarını gösteren mesajdan sonra Bana ve annesinden haber alınamıyordu. Dün ise annesi ve Bana'dan haber geldi: "Saldırı altındayız. Gidecek hiçbir yer yok. Her dakika ölüm gibi. Bize dua edin. Hoşçakalın."