ABD'den Rusya'ya Esed çağrısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye’de Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında 72 saatlik ateşkes ilan edilmesinin ardından şiddet olaylarında büyük bir azalma olduğunu, fakat rejimin çeşitli şehirlerde saldırılara devam ettiğini söyledi.

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2016, 01:15
ABD’den Rusya’ya Esed çağrısı!

İÇİNDEKİLER

Kirby, günlük basın toplantısında, Suriye'de Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında üç günlük ateşkes ilan edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Üç günlük ateşkes ilanının ikinci gününe girildiğini hatırlatan Kirby, "Şiddet olaylarında büyün bir azalma söz konusu. Bu da bize tarafların istemeleri durumunda şiddeti sonlandırabileceğini göstermektedir" dedi.

Esed rejimine bağlı birliklerin Halep, Şam ve İdlib şehirlerinde saldırılar yaptığını belirten Kirby, rejimin bu süreç içerisinde de saldırılarına devam etmesinden rahatsızlık duyduklarını bildirdi.

RUSYA'YA ÇAĞRI!
Kirby, bu süreç içerisindeki ihlalleri yakından takip etmeye devam edeceklerini belirterek, Rusya'ya çağrıda bulunarak, Esed rejimi üzerindeki etkisini kullanmasını istedi.

Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan haberde, Suriye ordusunun Ramazan Bayramı dolayısıyla dün gece saat 01.00'den başlayarak 8 Temmuz 2016 gece yarısına kadar ülkenin dört bir yanında 72 saatlik ateşkes ilan ettiği belirtilmişti.