Euro be Fransa

Avrupa’nın merkezini ateş sardı. Terör kabusu, grev ve protestolar ile EURO 2016 taşkınlıkları Fransa’yı alt üst etti. Romantizmin ve turizmin başkenti Paris cop sesleriyle inledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2016 Güncelleme 16 Haziran 2016, 00:49
Euro be Fransa

İÇİNDEKİLER

Fransa'da gerçekleşen protestolar ülkeyi adeta kaosa sürüklüyor. Dün göstericiler hükümetin yeni iş yasa tasarısını protesto etmek için yine Paris sokaklarına döküldü. Binlerce kişi İtalya Meydanı'nda toplanarak yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis izin vermedi. Protesto sırasında çıkan olaylarda şiddet tavan yaptı. Çok sayıda gösterici atılan biber gazından etkilendi. Çıkan çatışmalarda 40 kişi yaralandı, 60 eylemci de gözaltına alındı. EURO 2016 nedeniyle Fransa'ya giden turistler otellerinde mahsur kaldı. Olayların büyümesinin ardından Eyfel Kulesi güvenlik nedeniyle ziyarete kapatıldı.

BATI MEDYASI GÖRMÜYOR
Turistler duruma büyük tepki gösterdi. Avrupa'nın merkezinde grevlerden dolayı ulaşım aksadı, sokaklar çöp yığınıyla doldu. EURO 2016 için ülkelerinden gelen taraftarlar da terör estirdi. Holiganlar birbirlerine girdi. Sokakları yaktı, yıktı. Avrupa medyası ise bu durumda üç maymunu oynadı. Yapılan protestolar ve şiddet olayları başta Fransa olmak üzere Avrupa Birliği üyesi ülkelerin medyasında tek satır yer almadı. Gezi olaylarında Türkiye'ye insan hakları dersi vermeye kalkışan Avrupa, Fransa'da iki olaylarda aynı tavrı takınmadı.


EURO 2016'ya gelen takımların rekabeti sokağa taştı. Maç öncesi rakip takım taraftarlarının kavgası ülkeyi karıştırdı. Olaylar güçlükle bastırıldı.

DAEŞ ALARMI
Fransa'nın çilesi bununla da bitmedi. Önceki gün bir DAEŞ üyesinin polis memurunu ve eşini öldürmesi ülkede panik yarattı. Ayrıca Belçika polisine yapılan bir ihbar güvenlik güçlerini harekete geçirdi. İhbarda DAEŞ'in Fransa ve Belçika'da saldırı düzenlemesi için 1 hafta önce Suriye'den bir grup terörist gönderdiği iddia edildi. İki ülkede güvenlik seviyesi en üst seviyeye çıkarıldı.

TÜM İZLANDA TURNUVADA
Dün akşam oynanan Portekiz-İzlanda karşılaşmasında, İzlanda'ya ülkesinden gelen destek takdir topladı. 330 bin İzlanda nüfusunun 40 bini takımına destek için Fransa'ya gitti. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan ülke 1-1 biten karşılaşma ile ilk sınavından başarıyla çıkmayı başardı.



REZALET
Euro
2016'ya futbolcuların çirkinlikleri de damga vurdu. Fransa-Romanya maçında Romanya'nın teknik direktörü, maçın ikinci yarısında Denis Alibec'i oyuna sokmak istedi. Ancak oyuncu duşta sigara içerken bulundu. Öte yandan Almanya-Ukrayna maçının ardından Ukrayna takımının soyunma odasında boş içki şişeleri ve 41 tane sigara izmariti görüldü.


DİNGİLTERE
İngiliz holiganlar hızını alamadı bu kez dilenci çocukları aşağıladı! Hafta sonu oynanan Rusyaİngiltere maçı öncesi bir grup taraftar dilenci çocuklara madeni para atarak eğlendi. Rus muhabirin sosyal medyada yayınladığı görüntüler büyük tepki topladı. Mart ayında PSV Eindhoven taraftarları, Atletico Madrid ile oynadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesinde Madrid'de bir grup mülteciye para atmıştı. Olay büyük yankı uyandırmıştı.