Amerikanka!

ABD askeri, kendine “Rojava’nın aslanları” adını verdi. Omzuna kanlı terör örgütü YPG’nin armasını takıp DAEŞ’le mücadeleye girdi! Türkiye ise bu karanlık ittifaka tepki gösterdi. O askerlerin içinde Kandil ve Kobani’de cirit atan Jamie Lane ile Bruce Windorski’nin de bulunduğu öğrenildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2016 Güncelleme 29 Mayıs 2016, 01:55
Amerikanka!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, dört bir yanda terörle mücadele başlattı. Dünya ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin "terörist" dediği kanlı örgütleri bağrına bastı. ABD de "terör dostu" ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Bebek katili PKK'nın, Suriye'deki kolu olan PYD/ YPG'yi muhatap aldı. ABD yönetimi, PYD/YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerini açıkladı. ABD'nin destek verdiği o örgüt, Türkiye'ye sızdı. Askerimize polisimize saldırdı. İşte ABD ile PYD/ YPG arasındaki bu işbirliği bir kez daha kanıtlandı. Amerikan askerleri, Rakka'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyona katıldı. Omuzlarında terör örgütü PYD/ YPG'nin arması vardı. Kendilerine "Lions Of Rojava" 'Rojava'nın Aslanları" diyen ABD'liler omuzlarındaki terör armasıyla DAEŞ'e karşı operasyon başlattı. Aralarına iki "kanka" da katıldı.

YILLARCA CIA İÇİN ÇALIŞTI
Bruce Windorski ile yakın arkadaşı olan Jamie Lane de terör örgütü YPG'nin armasına saklandı. Her iki isim de tam anlamıyla PKK hayranıydı. İkisinin de CV'sinde Kandil ve Kobani vardı. Windorski, 1 yıl Irak'taki Amerikan ordusunda görev yaptı. Ardından ABD gizli servisi CIA'ya çalışmaya başladı. 1 yıl önce, terör yuvası Kandil'e yollandı. Hainleri eğitime aldı. Ardından Kobani'de sahneye çıktı. Şimdi de Rakka'daki operasyona katıldı. Bruce Windorski daha önce "Üniformamızdaki PKK logosunu çıkartıp, YPG taktık. Aslında ikisi de aynı, birbirlerinden bir farkı yok" açıklamasını yapmıştı. Jamie Lane ise Bruce Windorski'nin en yakın arkadaşıydı. Lane de Windorski gibi Kandil'e gidip teröristlerle çalıştı. Ardından YPG'ye katıldı. Rakka'daki operasyonda yer aldı.


Bruce Windorski (solda) il Jamie Lane (sağda) terör yuvası Kandil'e çıkıp PKK'lı teröristlere de eğitim vermişti

YİNE KÜSTAH AÇIKLAMA
te yandan terör örgütü PYD/YPG'nin armasını takan ABD, büyük tepki topladı. Türkiye sert çıktı. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, yine iki yüzlü bir açıklama yaptı. Toner, PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerini, YPG'nin ise terör örgütü olmadığını açıkladı. Hatta YPG ile birlikte çalışmayı sürdüreceklerini anlattı.

O ARMALAR SÖKÜLECEK
ABD askerlerinin, üniformalarına YPG arması takması Ankara-Washington arasında gerilime yol açtı. Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin armasını taşıyan müttefik ABD, Türk kamuoyunda da büyük tepkiyle karşılaştı. Bu durum MGK kararına kadar yansıyarak devletin en önemli gündem maddelerinden biri halini aldı. ABD askerlerinin bu hareketi Ankara'nın tepkisini çekince Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, harekete geçirildi. Büyükelçi Kılıç, ABD'nin Dışişleri Büyükelçiliği'ne giderek Ankara'nın bu konudaki rahatsızlığını bizzat iletti. Ortak operasyondan arma takmaya kadar giden ABD-YPG yakınlaşması devam ederse Ankara bu konudaki tepkisini sürdürecek. Öncelikle arma konusunda bir geri adım atılmazsa Ankara, Washington'a karşı tepkisini daha da sertleştirecek.


Ahmet TOPAL