İhvan'dan sert tepki: "Adaletsizlik ve zulüm"

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid ile Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) milletvekili Selahattin Kader Çovduri'nin idam edilmesini "zulüm" olarak nitelendirdi.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 22 Kasım 2015, 21:01
İhvan’dan sert tepki: Adaletsizlik ve zulüm

İÇİNDEKİLER

İhvan'dan yapılan açıklamada, Bangladeş Yüksek Mahkemesi tarafından idama çarptırılan Mücahid ve Çovduri hakkında verilen idam kararlarının infaz edilmesinin "adaletsizlik ve zulüm" olduğu kaydedilerek, tepki gösterildi.

Açıklamada, "İslami sembol isimlere yönelik idam ve hapis cezalarının, mücahitlerin ve direnişçilerin onur, özgürlük ve şeriat yolundaki yürüyüşünü sekteye uğratmayacağı" belirtildi.

Mücahid ve Çovduri'nin dün yapılan infazının, Bangladeş tarihine iki hükümlünün aynı anda ilk kez idam edilmesi olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.

Çovduri, Bangladeş hükümeti tarafından kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nce 2013 yılında soykırım ile ülkenin güneydoğusundaki Çittagong bölgesinde çoğu Hindu olmak üzere 200'den fazla kişinin öldürülmesi ve işkencenin de aralarında bulunduğu 23 suçlamanın 9'undan suçlu bulunmuş ve idama mahkum edilmişti.



Mahkeme, Mücahid'i de soykırım, cinayet, adam kaçırma ve işkencenin de aralarında bulunduğu 7 iddianın 5'inde suçlu bulmuş ve idam cezası vermişti.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina tarafından bağımsızlık savaşı sırasında işlendiği iddia edilen suçların cezalandırılması için 2009'da kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi şimdiye kadar 19 kişi hakkında karar aldı. Mahkemenin yargıladığı kişilerin büyük bir kısmı ülkenin İslami değerleri savunan en büyük partisi Cemaat-i İslami liderlerinden oluşuyor.