Kara propaganda

John Kerry "Türkler'le operasyon başlatıyoruz" dedi. Kara harekatı yapılacağını zanneden paraleller savaş çığlığı attı. Ankara işin doğrusunu açıkladı: Hava operasyonları artırılacak!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2015 Güncelleme 18 Kasım 2015, 01:19
Kara propaganda

İÇİNDEKİLER

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak terörden arındırılmış bölgeye ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı. Kerry dün CNN'e verdiği röportajda, ABD ve Türkiye'nin yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine operasyon başlatacağını ifade etti. Dışişleri Bakanı Kerry, "Türkiye ile Suriye'nin kuzeyini güvenli hale getireceğiz. Suriye'nin kuzey sınırının yüzde 75'i şu anda kapalı. Kalan 98 kilometrenin de kapatılması için Türklerle operasyon başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

MUHALİFLER DESTEK VERECEK
Kerry'nin bu ifadeleri ilk başta kara harekatı gibi algılansa da aslında mevcut hava operasyonunun artırılacağı öğrenildi.
Türk diplomatik kaynaklar da John Kerry'nin ifadelerini doğruladı. Kaynaklar, kara operasyonunun söz konusu olmadığını ifade ederken, "iki ülkenin yakın zamanda ortaklaşa yapacağı hava operasyonlarıyla, ortaklaşa seçtikleri, karada savaşacak Suriyeli ılımlı muhalifleri desteklemelerinin" planlandığını ifade etti. Buna göre ortak yapılacak hava operasyonunda DAEŞ sınırdan tamamen uzaklaştırılacak. Böylelikle Türkiye'nin direttiği terörden arındırılmış bölge oluşturulacak.

KERRY ZEKALILAR
John Kerry'nin "98 kilometrelik kısmı Türklerle birlikte biz bir operasyona girerek kapatacağız" açıklaması sonrası bazı her fırsatta ülkesini karalayanlar yine harekete geçti. Hakan Şükür başta olmak üzere paralel örgüt müritleri "İşte savaşa giriyoruz" diyerek savaş çığlıkları attı. Ankara'nın "Kerry'nin kastettiği, daha etkin ve kuvvetli hava operasyonları..." açıklamasıyla paralellerin hevesleri kursağında kaldı.



AMAÇ SINIRI KORUMAK
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin DAEŞ'e karşı Türkiye ile ortak operasyondan bahsetmesi üzerine ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. DAEŞ'in Türkiye - Suriye sınırının bir bölümünü kontrol ettiğini hatırlatan Bass "DAEŞ, sınırdaki kontrolü sayesinde insanları ve malları kaçak geçiriyor, bundan elde ettiği kazanımla Suriye'deki terörizmi finanse ediyor. Bakan Kerry'nin atıfta bulunduğu da, işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması beklentisidir" diye konuştu.

Ebru ŞENGÜL