Teşekkürler Bosna hersek

Euro 2016 eleme maçında Bosna Hersek , İsrail'i 3-1 yendi... Stad, 'Katil İsrail' ve 'Özgür Filistin' sloganlarıyla inledi. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 41 ülke, Bosna'ya 'teşekkür' etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2015 Güncelleme 16 Haziran 2015, 02:01
Teşekkürler Bosna hersek

İÇİNDEKİLER

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri B Grubu'nda Bosna Hersek İsrail arasındaki maça 'Filistin' damga vurdu... Filistir marşını söyleyen Bosnalılar, maç boyunca 'Özgür Filistin' ve 'Katil İsrail' sloganları attı. "Yüksek riskli" olarak nitelendirilen ve konuk takım taraftarlarının bulunmadığı maçın başında, İsrail milli marşının çalındığı sırada Bosna Hersekli taraftarların "Filistin" sloganları stadı inletti. 3-1'lik skorla Bosna Hersek'in attığı her gol sonrasında da tribünlerde 'Filistin' sesleri yükseldi.

İSRAİL ÇILGINA DÖNDÜ


Maç sonunda Bosnalı futbolcular, İsrailli oyuncularla formasını değiştirmedi. Bosna'nın bu anlamlı davranışı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 41 ülke tarafından da büyük mutlulukla karşılandı. 41 ülke, Bosna'ya teşekkürlerini iletti. Sosyal medyada da büyük destek gören bu davranış, İsrail'i çileden çıkardı. Bosna'yı UEFA'ya şikayet etmeye hazırlanan İsrail, spora politikanın karıştırılmaması gerektiğini savundu. Ancak UEFA yetkilileri, bu konuda İsrail'i sevindirecek bir açıklama yapmadı.

AYNI DÜŞÜNCEDEYİZ

Bosnalı yetkililer, "taraftarlarımızın her sloganı bizim için önemlidir. Şu bilinmelidir ki, biz de taraftarlarımızla aynı düşüncedeyiz" dedi. Sosyal medyadaki yorumlardan bazıları şöyle:
- İsrail'e katil denilmesini yadırgamak son derece garip.
- Evet, İsrail 'katil'dir.
- Terörist Devlet İsrail, yakında gittiği her ülkede aynı sonla karşılaşacak.
- Bosna'nın yürekli insanlarına sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.
- İsrail, 'Özgür Filistin'i kabul edene kadar bu protestolar sürecek.
- Gardiyana 'gardiyan', kuaföre 'kuaför', simitçiye 'simitçi', katile de 'İsrail' denir.
- İsrail diye yazılır, 'katil' veya 'terörist' diye okunur.