54 Türkün de bulunduğu gemide yangın

Patra Limanı'ndan İtalya'ya 422 yolcu ve 56 kişilik mürettebatıyla sefer yapan feribotta yangın çıktı. 54 Türk vatandaşının bulunduğu feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 28 Aralık 2014, 19:28
54 Türkün de bulunduğu gemide yangın

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya 422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatıyla sefer yapan feribotta yangın çıktı. Adriyatik Denizi'nde seyreden İtalyan bandıralı feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı.

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan gece saatlerinde İtalya'ya hareket eden Norman Atlantic adlı feribotta henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Tonlarca zeytinyağı ve 200 aracın bulunduğu feribottaki yolcuların tahliye işlemi başlatıldı.

150 kadar yolcunun tahliye edildiği, şiddetli rüzgar ve denizin dalgalı olması sebebiyle gemilerin feribota yanaşmakta güçlük çektiği kaydedildi. Feribotta ölü ya da yaralı yolcu bulunmadığı öğrenildi.

Feribotta 54 Türk vatandaşı bulunuyor

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, gemide 54 Türk vatandaşının yanı sıra çok sayıda İtalya, Alman, Yunan ve Mısır vatandaşı bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan AA muhabirinin, Yunan savunma kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Yunanistan olay yerine bir fırkateyn, 2 Super Puma helikopter, deniz kuvvetlerine bağlı 2 helikopter ve bir C130 tipi uçak gönderdi.

Patra Limanı'ndan yola çıkan feribot, İtalya'nın Ancona kentine gidiyordu.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile İtalyan mevkidaşı Matteo Renzi'nin irtibat halinde olduğu bildirildi.

Patra Limanı'ndan yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona kentine gidiyordu.

Dışişleri Bakanlığından açıklama
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bilgilerin saat 17.50'de güncellendiği belirtilerek, "Bu sabah (28 Aralık) ANEK Lines'a ait Patra-Ancona seferini yapan "Norman Atlantic" isimli feribotta yangın çıktığı öğrenilmiştir. Atina Büyükelçiliğimizin Yunanistan Dışişleri'nden aldığı bilgilere göre, toplam 480 yolcunun arasında 53 Türk vatandaşı bulunmaktadır" denildi.

Açıklamada, yetkililerin, geminin şu anda Korfu Adası'nın kuzeybatı ucundaki Othoni Adası'nın kuzeyinde, Arnavutluk açıklarında bulunduğu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirttikleri kaydedildi. Ayrıca, Yunanistan Deniz ve Ticaret Bakanlığı Arama-Kurtarma Merkezinin hava koşullarına bağlı olarak geminin İtalya veya Arnavutluk'a çekilebileceğini, yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdiği ifade edildi.
Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği bünyesinde 24 saat ulaşılabilecek bir kriz merkezi kurulduğu bildirilen açıklamada, kriz merkezine 00 30 210 672 98 35 ve 00 30 210 672 98 36 numaralı telefonlardan erişilebileceği kaydedildi.