Kurbağa yedi beynine tenya bulaştı

İngiltere'de 50 yaşındaki bir adamın beyninden 5 santimetre uzunluğunda tenya çıkarıldı. Hastanın Asya gezi sırasında kurbağa yediği ve parazitin bundan dolayı bulaştığı açıklandı

Giriş Tarihi 25 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2014, 11:23
Kurbağa yedi beynine tenya bulaştı

İÇİNDEKİLER

Tenyayı inceleyen Chambridge Sanger Enstitüsü bilim adamları parazitin hastanın Asya gezisinde çiğ olarak yediği kurbağa etinden gelmiş olabileceğini açıkladı.

BULUNMASI TESADÜF
Chambridge Sanger Enstitüsü görevlisi bilim adamı Neuropatalog Andrew Dean, önce baş dönmesi ve kramp şikayeti ile hastaneye başvuran hastada tenyanın tesadüf olarak bulunduğunu söyledi.

4 YILDA BÜYÜDÜ
Focus dergisinin haberine göre, adamın beyninde dört yıl boyunca büyüyen 'Spirometra erinacei europaei' tipi tenyanın, İngiltere'de ilk kez ortaya çıktığı belirtildi. Ameliyat sonrası sıhhatine kavuşan ve adı açıklanmayan İngiliz'in Cambridge Üniversitesi Kliniği'nden taburcu olduğu belirtildi.

''Spirometra erinacei europaei'' tipi tenyalar, genelde Akdeniz Bölgesi ve Doğu Asya'da bulunuyor. 75 santimetreye kadar büyüyebilen bu tenyalar, 8 milimetre kalınlığa ulaşabiliyor.