Papa'dan ilginç istek

Türkiye'ye ziyarette bulunacak olan Papa, ziyareti öncesinde ilginç bir talepte bulundu ancak talep güvenlik gerekçesi ile kabul edilmedi.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2014, 17:39
Papa’dan ilginç istek

İÇİNDEKİLER

Ruhani lider Papa Francis, 28-30 Kasım'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek. Türkiye'ye gelmeden önce halka daha yakın olmak isteyen Papa Francis, zırhlı araç yerine İtalyan marka bir otomobil isteğinde bulundu.

TÜRKİYE MERCEDES VERECEK
Ziyaret süresince kullanacağı otomobilin zırhlı değil, Fiat Albea olmasını isteyen Papa'nın bu isteği güvenlik gerekçesiyle kabul edilmedi. Devlet bakanı statüsünde kabul edilen Papa'ya zırhlı olmayan ancak konuk her devlet erkanlarına verildiği gibi Alman markası olan Mercedes'ten lüks sınıf otomobil tahsis edilecek.

PAPAMOBİL'İNİ TÜRKİYE'YE GETİRMEYECEK
Papa Francis, 5 yıldızlı otel yerine Vatikan Temsilciliği'nin Şişli'de bulunan ikametinde konaklayacak. Papa, halkı selamlamak için kullandığı üstü açık aracı "papamobil"i Türkiye'ye getirmeyecek.

7 BİN POLİS PAPA'YI KORUYACAK
Papa'nın ziyaretindeki ilk adres Ankara olacak. Anıtkabir'e gidecek olan Papa, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da ilk konuğu olacak. İkinci gününde ise İstanbul'a geçecek olan Papa, 7 bin polis tarafından korunacak. Ayasofya'yı ve Sultanahmet'i gezecek Papa için meydanda 800 sivil polis görev yapacak.