Vatikan'ın cemaat aşkı

Vatikan'a bağlı Albenga-Imperia piskoposluk bölgesinde görevli rahiplerin, kilise cemaatindeki gençlerle eşcinsel ilişki yaşadığı ortaya çıktı. Vatikan, skandalı saklamaya çalıştı ama başarılı olamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2014 Güncelleme 26 Ekim 2014, 01:35
Vatikan’ın cemaat aşkı

İÇİNDEKİLER

Sapıklığın kol gezdiği Vatikan, yeni bir skandalla daha karşı karşıya kaldı... Bugüne kadar rahiplerin küçük çocuklara cinsel taciz ve tecavüzleri nedeniyle milyarlarca dolar tazminat ödeyen, gay ilişkilerin zirve yaptığı kiliselerle gündeme gelen Vatikan, önceki gün 'Playboy rahipler' skandalıyla tanıştı. İtalya'nın kuzey doğusundaki Albenga- Imperia piskoposluk bölgesinde patlak veren olayda, rahiplerin cemaat mensuplarına cinsel tacizde bulunduğu, çıplak fotoğraflarını Facebook'ta ve eşcinsel sitelerinde paylaştığı ortaya çıktı. Kiliseden yüklü miktarda bağışları çalan 'playboy rahipler' bunu gece kulüplerinde harcadı. Kilise cemaatlerinin yakışıklı gençleriyle eşcinsel ilişkiler yaşayan bu rahipler hakkında soruşturma açan Vatikan'ın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

HAPİS CEZASI ALMIŞTI
Bölgeden sorumlu Piskopos Marco Oliveri, skandalı gizlimeye çalıştı. Vatikan da Oliveri4ye destek verdi. Yeni din adamları göreve kabul ederken "düşük standartlar" uygulandığı ve "lekeli sicile" sahip rahipleri de bölgede görevlendirildi. Aynı bölgede görev yapan Peder Luciano Massaferro da bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 7 yıl 8 ay hapse mahkum edilmişti.

SOSYAL MEDYA YORUMLARI
* Papa sen bırak bu işleri ve sapıklara bir çare bul.
* Papa İstanbul'a gel de, biraz görgü ve insanlık öğren.
* Papa efendi, Playboy rahiplerini diskoya götürsene...
* Vatikan'a girmek, sapıklıktan mı geçiyor arkadaş anlamadım!..
* Bir araştırmaya göre her 3 rahipten 1'i sapık, diğer ikisi gaymiş!
* Pis işler merkezi Vatikan'ın en sevdiği kişi Fethullah Gülen'dir...
* Fethullah Gülen, Playboy rahipler hakkında olumsuz konuşur mu? Bence asla konuşmaz...