ABD bombası

Daha önce Bağdat'ta Irak, Kobani'de ise YPG askerlerini bombalayan ABD uçakları, bu kez de silah paketlerini IŞİD'e gönderdi. IŞİD ise "Gerizekalılar, onları kendi silahlarıyla vuracağız" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2014 Güncelleme 22 Ekim 2014, 01:11
ABD bombası

İÇİNDEKİLER

ABD önceki gün 'krize ani müdahale' yaptıklarını söyleyerek Kobani'de (Ayn El Arap) IŞİD'e karşı savaşan YPG güçlerine silah yardımında bulunduklarını söyledi. Uçaklardan paraşütle yüzlerce sandık dolusu silah, mühimmat, gıda ve ilk yardım malzemesi bölgeye atılırken YPG de kargoları aldıklarını açıkladı.

HAVADAN SKANDAL!
Ancak Türk hava sahası kullanılmadan yapılan yardımda ABD'li pilotların bir kez daha çuvalladığı ortaya çıktı. IŞİD yerine önce Bağdat'ta 70 Irak askerini bombalayan, geçen hafta ise yanlışlıkla YPG güçlerine ateş açan ABD hava kuvvetlerinin bu kez de bazı yardım paketlerini IŞİD bölgesine attığı ortaya çıktı. IŞİD militanları, ele geçirdikleri ABD yardım sandıklarının
fotoğraflarını yayınlarken, Twitter üzerinden ABD'nin kendilerine gönderdiği silah ve mühimmat için de alay dolu teşekkür mesajları gönderdi.

DALGA GEÇTİLER...
IŞİD militanları sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Onları kendi silahlarıyla öldüreceğiz" mesajı atarken bazı IŞİD'çiler de "Önce Irak sonra da Kürt askerlerini bombalayan ABD güçleri son olarak bize silah gönderdi. Onları anlamak gerçekten güç ya da sahiden çok gerizekalılar" yorumlarını yaptı. Bu arada ABD'nin yardım paketlerini yanlışlıkla IŞİD noktalarına atması, ülke gündemini salladı.