Kraliçe kafası!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2014 Güncelleme 16 Eylül 2014, 00:43
Kraliçe kafası!

İÇİNDEKİLER

Celladı İngiliz kurbanı İskoç ve ABD'liydi. Ancak IŞİD bu kez bir kadınla dikkat çekti! Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, sosyal medyadaki korkunç paylaşımlarına bir yenisini ekledi. Kadın militan, "Mujahidah Bint Usama" takma adıyla Twitter'da ortaya çıktı. Elinde infaz edilmiş bir adamın kesik başıyla poz verdi. 21 yaşındaki bu kadının, İngiliz vatandaşı olduğu iddia edildi.

OBAMA'DAN JET CEVAP
Doktor önlüğü giyinen militan, fotoğraf altına ise "Hayalimdeki meslek, terörist bir doktor!" diye yazdı. Öte yandan Suriye'de kan dökmeye devam eden Esad'ın danışmanı Besine Şaban, "ABD uçakları hava sahamızı kullanıp IŞİD'e operasyon düzenleyemez" dedi. Şaban'ın bu sözüne ABD Devlet Başkanı Obama'dan jet yanıt geldi: "Gerekirse Suriye uçaklarını vururuz. Bu bizim için IŞİD'i vurmaktan daha kolay."

Paris kararları
Fransa'nın başkenti Paris'te dün IŞİD zirvesi yapıldı. 40'a yakın ülkenin destek verdiği koalisyonun temsilcileri, IŞİD'e karşı izlenecek stratejileri görüştü. Saatlerce süren zirve sonrasında karar çıktı. Söz konusu karar doğrultusunda IŞİD'le mücadele için Irak'a askeri yardım yapılacağı açıklandı.