Peygamberimiz'in mezarını yıkma projesi

Suudi Arabistan'ın Hz. Muhammed'in (S.A.V) kabrinin de içinde bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi yıkma projesi, İslam dünyasını ayağa kaldırdı. 'Genişletme' adı altındaki projeye milyonlar tepki gösteriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2014 Güncelleme 03 Eylül 2014, 04:18
Peygamberimiz’in mezarını yıkma projesi

İÇİNDEKİLER

Medine'de Peygamber Efendimiz'in kabrinin de içinde bulunduğu Mescid-i Nebevi'nin yıkım projesi Müslüman aleminin büyük tepkisine yol açtı. Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz el-suud'un emri ile hazırlanan 'Mescid-i Nebevi'yi genişletme planı' hayata geçirilmeye başlandı. Mescid-i Nebevi'nin çevresinde yıkım startı verilirken; İngiliz İndependent gazetesi konuyu manşetine taşıdı. Gazeteye konuşan İslami Mirası Araştırma Vakfı'ndan Dr. Alawi, Hz. Muhammed'in mezarının da yıkılıp başka yere taşınacağını açıkladı.

YERİ GİZLİ KALACAK

Dr. Alawi, bu iddiasını ise Suudi bir akademisyenin 61 sayfalık belgesine dayandırdı. Dr. Alawi, Müslümanlar için, Mescid-i Haram'dan sonra en kutsal mekan olarak kabul edilen Mescid-i Nebevi'de bulunan Hz Muhammed'in kemiklerinin, Bâki Mezarlığı'na taşınacağını iddia etti. Mezarın yerinin ise gizli kalacağını vurguladı.

KUTSAL MEKAN

Mescid-i Nebevi'nin önemi ise İslam alimleri tarafından şöyle anlatılıyor: Hz. Muhammed (s.a.v) 622 yılında Medine'ye hicret ettikten sonra sahabelerle birlikte Müslümanlar'ın ilk mescidi olan Mescid-i Nebevi'yi inşaa etti. Peygamber efendimiz "Her kim benim mescidimi ve kabrimi ziyaret ederse şefaatim onu hak olur" hadisi ile mescidinin ve kabrinin önemini aktardı. Ancak Vahabiler kabir ziyareti yapanları 'Sapıklık' ile suçladı. Her yıl Hac ve Umre dönemlerinde milyonlarca Müslüman'ın ziyaret ettiği içinde Peygamber efendimiz ile birlikte Hz. Ebu Bekir (r.a) ve Hz. Ömer'in (r.a) mezarlarını yıkma projesi başlattı.

MÜSLÜMANLARI ÖFKE SARDI


Peygamber Efendimiz'in mezarının da içinde bulunduğu Mescid-i Nebevi'nin yıkım kararı Müslümanlar'ı öfkelendirdi. Yıkımı belgeleyen Dr. Alawi, şöyle konuştu: "İnsanlar, Hz. Muhammed'in ailesinin yaşadığı odaları ziyaret ediyorlar ve mezar odasına girip dua ediyorlar. Şimdi, Suudi Arabistan Kralı, hacıların mezara gitmesini engellemek istiyor. Çünkü bunun şirk koşmak ya da putperestlik olduğuna inanıyorlar. Bu yüzden de mezarı yıkıyorlar."